Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 15:38

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ασπρόχωμα για έργα του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ασπρόχωμα για έργα του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του σημαντικού έργου του οδικού άξονα Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη, στο τμήμα της ευθείας Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, από την ερχόμενη Δευτέρα έως τις 21 Απριλίου του 2025.

Ειδικότερα, με απόφαση της αναπληρώτριας του διευθυντή Κωστούλας Χριστοπούλου, με βαθμό αστυνομικού υποδιευθυντή: α) Για τις ανάγκες κατασκευής του αριστερού κλάδου (νότιος) της νέας οδού Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη, περί τη Χ.Θ.2+900 (της χιλιομέτρησης του έργου ΣΔΙΤ Ριζόμυλου), αποκλείεται η κάθετη πρόσβαση των οχημάτων του κυκλοφοριακού ρεύματος Μεσσήνης - Καλαμάτας, προς τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στον σημερινό παράπλευρο νότια της σιδηροδρομικής γραμμής. β) Ο αποκλεισμός αυτός αφορά αποκλειστικά τα οχήματα επί της υφιστάμενης εθνικής οδού που κατευθύνονται προς Καλαμάτα και έχουν την πρόθεση να κινηθούν προς το νότιο παράπλευρο, καθώς στο σημείο αυτό υπάρχει διπλή συνεχής διαχωριστική γραμμή που αποκλείει την πρόσβαση προς τον νότιο παράπλευρο των οχημάτων που κινούνται προς Μεσσήνη. γ) Η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας των επιχειρήσεων, των ευρισκόμενων νότια της σιδηροδρομικής γραμμής, θα πραγματοποιείται από τον υφιστάμενο κόμβο περί τη Χ.Θ.2+500.

Οπως αναφέρεται, η παρούσα απόφαση ισχύει για το χρονικό διάστημα από 21-10-2024 έως 21-04-2025, ενώ σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αρθούν πριν από τον καθορισμένο χρόνο.