Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 21:22

Τέλος Μαρτίου ο νέος κόμβος Αλλαγής στην υφιστάμενη εθνική

Τέλος Μαρτίου ο νέος κόμβος Αλλαγής στην υφιστάμενη εθνική

Ξεκίνησε η κατασκευή της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου στη νέα κοίτη του Παμίσου, στον Αγιο Φλώρο, ενώ έχει πέσει η πρώτη στρώση ασφάλτου στα πρώτα χιλιόμετρα από την είσοδο στη Μεσσηνία έως τον νέο κόμβο της Αλλαγής. Στο μεταξύ, προχωρούν από το "Μορέα" οι εργασίες κατασκευής του συγκεκριμένου κόμβου, ο οποίος αναμένεται να "κουμπώσει" με τον υφιστάμενο δρόμο Τσακώνας - Καλού Νερού πιο κοντά στον κόμβο της Οιχαλίας. Για τη σύνδεση με τον συγκεκριμένο δρόμο υπολείπονται 500 περίπου μέτρα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν διανοιχθεί.
Μέχρι το τέλος του Μαρτίου -κι εφόσον υπάρξει η βούληση από το υπουργείο Υποδομών- ο νέος κόμβος της Αλλαγής μπορεί να συνδεθεί με τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο και να τον ενώσει με το Τσακώνα - Καλό Νερό. Ηδη στον καινούργιο κόμβο έχουν τοποθετηθεί φώτα, ενώ αυτές τις μέρες μπαίνουν τα στηθαία ασφαλείας και ενημερωτικές πινακίδες.
Στην υφιστάμενη εθνική γίνονται εργασίες για την εγκατάσταση φαναριών, τα οποία θα λειτουργήσουν με την παράδοση και τη λειτουργία του νέου κόμβου, που θα βρίσκεται 200-250 μέτρα πιο νότια από τον σημερινό. Με τη λειτουργία του θα καταργηθεί ο σημερινός κόμβος της Τσακώνας και τα πρώτα 800-1.000 μέτρα στο Τσακώνα - Καλό Νερό.
Γ.Σ.