Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 10:14

Αντιπλημμυρικά στον Πάμισο μετά την οριοθέτηση της κοίτης

Αντιπλημμυρικά στον Πάμισο  μετά την οριοθέτηση της κοίτης


Για να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη για τον καθαρισμό του Παμίσου, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, πρέπει να οριοθετηθεί η κοίτη του ποταμού σε όλο το μήκος του.

Αυτός είναι ο απαράβατος όρος που έχει θέσει η Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να εγκρίνει τη μελέτη, που εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο του 2013. Λόγω της μη οριοθέτησης και της μη έγκρισης της μελέτης, καθυστερεί η υλοποίηση ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στη Μεσσηνία, που έχει χρηματοδότηση από τα πυρόπληκτα, από το ταμείο Μολυβιάτη. Η περιοχή της Μεσσήνης και όχι μόνο θα ζήσει έναν ακόμα χειμώνα αγωνίας και ανησυχίας, με την ελπίδα οι βροχές να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες και μικρής διάρκειας, προκειμένου να γλιτώσει από καταστροφική πλημμύρα.
Με το έργο αυτό προβλέπεται να γίνει ζαρζανέτ στο προβληματικό κι επικίνδυνο σημείο του ποταμού 100 μέτρα περίπου μετά το φράγμα του Αρι, ώστε να δοθεί οριστική λύση στον κίνδυνο πλημμύρας του αεροδρομίου, που κάθε χρόνο αντιμετωπίζεται με προσωρινά μέτρα ενίσχυσης.