Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 08:30

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για υδατοδρόμιο στην Καλαμάτα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για υδατοδρόμιο στην Καλαμάτα

Τις διαδικασίες για την αδειοδότηση της δημιουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ξεκίνησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Συγκεκριμένα, σε προχθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Ταμείου ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 15.000 ευρώ, για σύνταξη φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου εντός του λιμανιού.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, στόχος τους είναι να απευθυνθούν στις 2 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο στα υδατοδρόμια, προκειμένου να πάρουν την πιο συμφέρουσα προσφορά. Διευκρίνισε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θέλει να πληρώσει για την αδειοδότηση και να κρατήσει το ίδιο τη χρήση και να μην τη δώσει σε ιδιώτη, ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υδατοδρομίου, με υδροπλάνα και των δύο εταιρειών.

Ο κ. Βγενής μας πληροφόρησε πως μέχρι τώρα το μόνο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο είναι αυτό του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, ενώ και άλλα Λιμενικά Ταμεία έχουν ξεκινήσει τις ίδιες με την Καλαμάτα διαδικασίες, ώστε να οργανωθεί ένα δίκτυο με υδροπλάνα και να υπάρχει ενδιαφέρον για συνδέσεις και δρομολόγια.

«Προχωράμε για να είμαστε από τα πρώτα λιμάνια της χώρας», ανέφερε - και παρατήρησε πως «το υδατοδρόμιο μπαίνει και στην επικαιροποίηση του μάστερ πλαν. Με το μάστερ πλαν θα μπορούμε να κάνουμε και επεμβάσεις, όπως η κατεδάφιση των αποθηκών του λιμανιού και η μεταφορά τους απέναντι».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εκτίμησε ότι «η κατάλληλη λύση για το υδατοδρόμιο είναι εκεί που είναι το τσιγαράδικο GENC 3 (σ.σ. στη δυτική πλευρά του λιμανιού). Εχει ικανοποιητικό χερσαίο χώρο και θα είναι μέσα στο χώρο ασφαλείας (ISPS) του λιμανιού».

Γ.Σ.