Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 08:38

Το Ιούλιο η ράμπα αναπήρων στην παραλία της Καλαμάτας

Το Ιούλιο η ράμπα αναπήρων  στην παραλία της Καλαμάτας

Μέσα στον Ιούλιο θα έχει εγκατασταθεί και θα λειτουργεί στην παραλία της Καλαμάτας, η ηλεκτρική ράμπα, το κάθισμα για τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, ώστε να κάνουν μόνα τους μπάνιο στη θάλασσα. Το σημαντικό αυτό μηχάνημα θα τοποθετηθεί στην ακτή απέναντι από την εκκλησία της Ανάστασης.

Την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση της ράμπας με τον Ιγνάντιο Φωτίου, εκπρόσωπο της εταιρείας που το διαχειρίζεται και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Καλαμάτα πρότυπο προορισμό για τα Ατομα με Αναπηρία», είπε ο κ. Φωτίου κι «Να συνδέσουμε δράσεις που έχουν γίνει, να βρούμε τους χαμένους κρίκους της αλυσίδας προσβασιμότητας και να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν που παρέχει η Καλαμάτα. Στόχος μας είναι να προσκαλέσουμε να επισκεφθούν την πόλη Ατομα με Αναπηρία από όλη την Ευρώπη, τα οποία δεν μπορούν να βρουν αυτή τη στιγμή ένα ολοκληρωμένο προορισμό για να απολαύσουν τις διακοπές τους,  τον ήλιο, τη θάλασσα και τη φιλοξενία».

Το μηχάνημα είναι το πρώτο που εγκαθίσταται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε διάφορες περιοχές της χώρας είχαν τοποθετηθεί μέχρι και πέρσι 29 (και άλλα 5 στην Κύπρο) και φέτος αναμένεται να τοποθετηθούν συνολικά άλλα 18, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος ανέφερε ότι «το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει την ανάπλαση στην πλατεία της Ανάστασης» και παρατήρησε: «Πέρα από την κοινωνική διάσταση έχει να κάνει και με την προβολή της πόλης και την ανάπτυξή της. Θα προσελκύσει κόσμο από τις γύρω περιοχές, από όλη την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς θα καταστήσει την πόλη μας το μοναδικό σημείο της Πελοποννήσου, μέχρι αυτή τη στιγμή, που υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα. Θα δώσει μια άλλη διάσταση στον κοινωνικό χαρακτήρα και τον τουρισμό που θέλουμε να αναδείξουμε».

Γ.Σ.