Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 08:32

Προχωρούν οι εργασίες φωτισμού στο λιμενοβραχίονα (βίντεο)

Μέχρι το Πάσχα θα έχει φωτιστεί το "χιλιόμετρο", ο κυματοθραύστης στο λιμάνι της Καλαμάτας, με το έργο προμήθειας κι εγκατάστασης, προϋπολογισμού 56.951,46 ευρώ, που υλοποιεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Προβλέπεται, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Χάρης Βγενής, να τοποθετηθούν 35 φωτιστικά σώματα, που το καθένα θα φωτίζει σε ακτίνα 30 μέτρων. Αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες σκυροδέτησης, προκειμένου να εγκατασταθούν τα φωτιστικά. 

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Χάρης Βγενής, «είμαστε στο 50% της τοποθέτησης του καναλιού, που θα έχουν όδευση τα καλώδια». Τα φωτιστικά έχουν παραγγελθεί και αναμένεται να έρθουν από το εξωτερικό. Ο κ. Βγενής παρατήρησε ότι τα φωτιστικά θα τοποθετηθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην επηρεάζονται από τα θαλάσσια κύματα. Τα φωτιστικά θα τοποθετηθούν πάνω στον τοίχο στον κυματοθραύστη, σε ύψος 2,5 μέτρων, από την εσωτερική πλευρά όπου περπατάει ο κόσμος.

Για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το "χιλιόμετρο", έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν παγκάκια, καλάθια για τα σκουπίδια και βρύσες, για να μπορεί να πιει νερό ο κόσμος που θα περπατάει. Για να μην υπάρξουν βανδαλισμοί, μέσω του συστήματος ασφαλείας ISPS του λιμανιού προβλέπεται να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας.

Για την υλοποίηση του έργου ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ευχαρίστησε πέντε υπαλλήλους: Τις υπαλλήλους του Ταμείου Βασιλική Γαζούλη και Σοφία Μπουρίκα, τον υπεύθυνο του Τμήματος Προμηθειών του δήμου Σπύρο Λαγωνικάκο, τον οικονομικό ελεγκτή Βασίλη Φράγκο και τη μηχανικό Αγγελική Μπουμποπούλου.

Γ.Σ.