Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 16:03

Να ολοκληρωθούν οι εργασίες το Σεπτέμβριο ο στόχος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας με επικεφαλής το διευθυντή Τεχνικών Εργων της ΠΕ Μεσσηνίας  Παναγιώτη Γιαννακέα και την συμμετοχή του αναδόχου του έργου Λεωνίδα Σιώρη.

Ο Λεωνίδας Σιώρης από προχθές είχε υποβάλει αίτηση διακοπής των εργασιών, κάτι που δεν θα γίνει τελικά, καθώς χθες φάνηκε να βρίσκεται λύση και κοινή συνισταμένη προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο καθώς ήδη σε μεγάλο βαθμό έχει υλοποιηθεί.

Τα προβλήματα για το συγκεκριμένο έργο ξεκινούν από την μη αποτύπωση στη μελέτη πολλών εργασιών που απαιτούνται οι οποίες ωστόσο και με την χθεσινή σύσκεψη καταγράφτηκαν και υπήρξε η δέσμευση ότι θα δοθεί έγγραφη διαβεβαίωση από την Περιφέρεια για τις πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται, καθώς στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνουν συμπληρωματικές συμβάσεις αφού δεν μπορεί να συνεδριάσει το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας, εξαιτίας της αποχής των νομικών.

Πάντως φάνηκε ότι υπάρχει όλη η διάθεση τόσο από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας να βοηθήσουν ώστε άμεσα να ξεπερνιόνται τα προβλήματα που προκύπτουν, όσο και από την πλευρά του εργολάβου να προχωρήσει έχοντας φυσικά τις απαραίτητες εγκρίσεις και διασφαλίσεις.

Στην χθεσινή σύσκεψη έγινε προγραμματισμός για να ολοκληρωθεί η πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στα πλαίσια της μελέτης. Από εκεί και πέρα καταγράφτηκαν όλες οι νέες εργασίες που απαιτούνται, αφανείς εργασίες που, όπως ειπώθηκε, δεν μπορούσαν να αποτυπωθούν στη μελέτη. Κάτι που, όπως τονίστηκε, οφείλεται στην πολυπλοκότητα του έργου, στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ακριβές αρχικό σχέδιο του κτηρίου, αλλά και στο ότι πολλά τμήματα του κτηρίου ήταν αφανή (πίσω από γυψοσανίδες).

Σημειώθηκε δε ότι όλες αυτές οι πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται μπορούν να ενταχθούν στο έργο. Ξεκαθαρίστηκε ότι το έργο θα συνεχιστεί. Από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα δοθούν οδηγίες και θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον εργολάβο του έργου καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, πρόκειται για ένα ικανότατο μηχανικό.

Πάντως ο ανάδοχος του έργου Λεωνίδας Σιώρης επισήμανε για ακόμη μια φορά τις πολλές ατέλειες που υπάρχουν στην μελέτη που δημιουργούν προβλήματα. Σημείωσε δε ότι στα 2/3 του ισογείου έχει ολοκληρωθεί το 90% των εργασιών και όσον αφορά το σύνολο του έργου είναι πάνω από 50%.

Χθες πραγματοποιήθηκε παρουσία και του κλιμακίου των μηχανικών της Περιφέρειας τομή στο σημείο που θα θεμελιωθεί το εξωτερικό ασανσέρ προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα του υπεδάφους.

Στόχος δε είναι το έργο να ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτέμβρη.

Κ.Μπ.