Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 16:21

Βολές κατά Τσώνη για δρόμο και Λιμενικά 

Γράφτηκε από τον
Βολές κατά Τσώνη για δρόμο και Λιμενικά 

Επικριτικός στη δημοτική αρχή Μεσσήνης, ως προς τη στάση της στο θέμα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι, μετά την αναβολή -για την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα- της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω τεχνικού προβλήματος σχετικού με την τήρηση των πρακτικών.

Τόσο το εν λόγω πρόβλημα, όσο και η απουσία -για προσωπικούς λόγους, όπως δηλώθηκε- του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, οδήγησαν τον Στ. Αναστασόπουλο να κάνει λόγο για «βολικές συμπτώσεις».

Οπως είπε, συστηματικά η δημοτική αρχή αρνείται να φέρει ως τακτικά θέματα προς συζήτηση στο Σώμα, ζητήματα όπως το πιο πάνω, αλλά κι αυτό που αφορά την εγκατάσταση προσφύγων (ρεπορτάζ σε άλλες στήλες της «Ε»), όπως επίσης και τη λειτουργία της χωματερής στα Λιμενικά.

Αναφερόμενος στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, πάντως, ο τ. δήμαρχος παρατήρησε ότι η δημοτική αρχή παραβλέπει ότι υπάρχει μελέτη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με ενσωματωμένες και τις παρατηρήσεις και του Δήμου Μεσσήνης- για τη νέα χάραξη, της οποίας η έγκριση εκκρεμεί στο υπουργείο Υποδομών. Πρόσθεσε δε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με τους 3 κάθετους δρόμους προς την παραλία που έχει θέσει ο δήμος ως προϋπόθεση.

«Τι θα κάνει ο δήμος όμως, θα επιλέξει τη νέα χάραξη, θα επιλέξει τη βελτίωση του υφιστάμενου;» αναρωτήθηκε ο Στ. Αναστασόπουλος, σημειώνοντας ότι κατά την εκτίμησή του, χρειάζεται τόσο η νέα παραλιακή χάραξη, όσο και η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου.

«Δεν μπήκαμε σε εκτίμηση των λύσεων» είπε από την πλευρά του, απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, αναφερόμενος στις πρόσφατες συναντήσεις της δημοτικής αρχής, τόσο με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, όσο και με τον γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε.

«Ανταλλάξαμε απόψεις, επαναβεβαιώσαμε την προϋπόθεση για τους 3 κάθετους προς την παραλία και θα ακολουθήσει και νέα ανταλλαγή απόψεων, με την οριστική πρόταση να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα εισηγηθεί και η Πολιτεία θα αποφασίσει ποια λύση θα επιλέξει» συνέχισε ο Ν. Ξαρχάκος, προσθέτοντας:

«Ο,τι και να γίνει πάντως στην παραλιακή ζώνη, είναι απολύτως βέβαιο ότι το υφιστάμενο οδικό δίκτυο πρέπει να βελτιωθεί -και μάλιστα με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου. Λέμε ναι και στην παραλιακή χάραξη, έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι ο σχεδιασμός της έγινε σε οικονομικά καλύτερες εποχές. Ας φτιάξει λοιπόν η Πολιτεία, αρχικά αυτό που μπορεί και μετά αυτό που θέλει» τόνισε ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο Στ. Αναστασόπουλος «έχει σοβαρά ελλείμματα», μεταξύ των οποίων, όπως τόνισε, είναι και η έλλειψη σύνδεσης του δρόμου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER