Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 21:49

Απογοήτευση Κατσίβελα για το κλείσιμο των Τμημάτων

Γράφτηκε από τον

Την έντονη απογοήτευσή του εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας για το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή της Τριφυλίας που φέρνει η αναδιάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - καθώς στην Τριφυλία κλείνουν τα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, όπως και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

Ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως η πλέον αναπτυσσόμενη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος μένει χωρίς αστυνόμευση. Μίλησε ακόμα για παραλογισμό από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς και για αντίθεση ανάμεσα στις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά και σε αυτά που πράττει σήμερα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατσίβελας δήλωσε:

«Είναι μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη μέρα για το Δήμο Τριφυλίας και τους πολίτες της. Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη -και επιτρέψτε μου να έχω και πολλές αμφιβολίες για τον όρο του υπουργείου- ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι καταργήσεις των αστυνομικών τμημάτων. Η κοινωνία της Τριφυλίας και η δημοτική αρχή δήλωσαν ευθύς εξαρχής την άρνησή τους να δεχθούν ότι πόλεις μεγάλες σαν τα Φιλιατρά μπορεί να είναι χωρίς αστυνομικό τμήμα. Δεν μπορούσαμε ποτέ να καταλάβουμε, περιοχές δραστήριες και με τόση ενδοχώρα, με ορεινούς όγκους, όπως ο Κοπανάκι, δεν θα έχουν τουλάχιστον έναν αστυνομικό σταθμό. Είναι δυσνόητο σε εμάς το ότι όλη αυτή η περιοχή της Τριφυλίας, η πλέον αναπτυσσόμενη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, θα μείνει χωρίς Τμήματα, χωρίς Υποδιεύθυνση τροχαίας - όπως είναι πολύ δυσνόητο και το ότι δεν θα υπάρχει Υπηρεσία Ασφάλειας στην περιοχή μας. Αυτόν τον παραλογισμό προσπαθήσαμε να τον ανατρέψουμε με διάλογο, με καλή θέληση, με την πειθώ, και δεν ήταν μια στρατηγική και μια πολιτική που ουσιαστικά τη διαμόρφωσε μια δημοτική πλειοψηφία ή ο δήμαρχος: Ηταν ακριβώς αυτή η αγωνία του λαού της Τριφυλίας. Από ό,τι φαίνεται οι κοινωνίες πλέον δεν ακούγονται, και αυτό είναι το πολύ δυσάρεστο, αυτή είναι η αιτία της απογοήτευσης.

Το κοινό αίσθημα λέει ότι θέλει ασφάλεια. Γι' αυτές τις αυθαίρετες ερμηνείες της κυρίας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Μεσσηνίας, ότι όταν κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα δεν σημαίνει ότι υποχωρεί το κράτος, αφήστε να έχουμε πολύ μεγάλη αμφιβολία. Εδώ το κράτος δεν υπάρχει όταν έχει δομές, πόσο μάλιστα όταν φύγουν κι αυτές οι δομές, σκεφτείτε τι έχει να γίνει.

Εμείς προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να διακοινώσουμε και να κάνουμε κοινή τη διαφωνία μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, θα συνεχίσουμε να μιλάμε. Καλό είναι αυτή η κυβέρνηση κάποια στιγμή να μάθει να συνδιαλέγεται. Είναι πάρα πολλές οι μετατροπές και οι μεταβολές που έκανε από την περίοδο των υποσχέσεων των εκλογών, μέχρι σήμερα που έχει αναλάβει τις ευθύνες. Τελικά τίποτε άλλο δεν διασπείρουν παρά μόνο απογοήτευση».

Κ.Μπ.