Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 19:11

151.197 ευρώ τα έσοδα από το πανηγύρι της Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την
151.197 ευρώ τα έσοδα από το πανηγύρι της Μεσσήνης 

Το καλύτερο πανηγύρι των τελευταίων χρόνων έκανε φέτος η Μεσσήνη, όπως όλοι είπαν προχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Καρύδης στο ταμείο του δήμου μπήκανε 104.501 ευρώ, σε σύνολο εσόδων 151.197 ευρώ - μερίδιο των οποίων πηγαίνει και στην Εκκλησία. Φέτος διατέθηκαν συνολικά 500 θέσεις από τις οποίες καλύφθηκαν οι 472, ενώ όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος τόσο εισπρακτικά όσο και οργανωτικά πήγανε καλύτερα από πέρυσι. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα άτυπο γκάλοπ τις ημέρες του πανηγυριού στην αγορά της Μεσσήνης. Κατά τα λεγόμενα λοιπόν του δημάρχου, οι εισπράξεις των καταστημάτων σε σύγκριση με πέρυσι αυξήθηκαν σε ποσοστό 40%. «Το Νησί πάτωσε (σ.σ. από κόσμο)», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι φέτος το πανηγύρι είχε το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από κάθε άλλη χρονιά. Το λόγο πήρε και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γαλιάτσος, ο οποίος ναι μεν παραδέχτηκε την επιτυχία του πανηγυριού, αλλά εστίασε στο ποια είναι τα πραγματικά έσοδα του δήμου από αυτό, χωρίς ωστόσο να γίνει απόλυτα σαφές το τι ακριβώς εννοούσε. 

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΜΕ… ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ 

Μέσα στην κουβέντα -με αφορμή το κεφάλαιο που άνοιξε για παράλληλες δράσεις στο πανηγύρι- μπήκε και το σιντριβάνι της πλατείας και οι... μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που μπορεί να έχει για την πόλη. Αν και ο δήμαρχος μετέφερε τα παράπονα επαγγελματιών για την καθαριότητα και τα νερά που πετάει, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε άλλη ιδέα: Την επιδιόρθωσή του, ώστε τα νερά να παίζουν ανάλογα με τη μουσική και να φέρνουν από το αεροδρόμιο τουρίστες για να παρακολουθούν το σιντριβάνι να πετάει το νερό με μουσική υπόκρουση δημοτικά τραγούδια...

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος εξήγησε πάντως ότι το λογισμικό είναι ξεπερασμένο και δεν μπορεί να επιδιορθωθεί - ενώ ο Γιώργος Τσώνης συμπλήρωσε ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η ανάπλαση της πλατείας γύρω από το σιντριβάνι, χωρίς να αποκαλύψει όμως ποια θα είναι η τύχη του. Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα φύγουν τα "τσαντίρια", αναφερόμενος προφανώς στις κλειστές κατασκευές των καταστημάτων.

Ν.Κ.  


NEWSLETTER