Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 17:04

Συγκέντρωση Φούρκα στη Σπάρτη κατά της απόφασης μη ανακήρυξης του συνδυασμού

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση Φούρκα στη Σπάρτη κατά της απόφασης μη ανακήρυξης του συνδυασμού

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Κώστα Φούρκας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών της Σπάρτης, στο Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο  του συνδυασμού «Σπάρτη - Νέα Εποχή»,  ενάντια στη απόφαση του Πρωτοδικείου για την μη ανακήρυξη του συνδυασμού.
Στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μεγάλη στήριξη που εκδηλώνουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις περιοδείες και στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων, που πραγματοποιεί η «Σπάρτη Νέα Εποχή». 
Στη συνέχεια κατέκρινε πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές υποστηρίζοντας ότι «τα παρασκήνια και οι σκοπιμότητες, που θέλαμε να αποφύγουμε μας έστησαν ένα ραντεβού με το χρόνο! Το χθες είναι εδώ και μας δείχνει ότι υπάρχει!  Υπάρχουμε όμως και εμείς, όλοι εσείς που είστε σήμερα εδώ, στο κέντρο της Σπάρτης, για να διαδηλώσετε  την αντίθεσή  σας σε  αυτές τις μεθοδεύσεις»
Ο κ. Φούρκας ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι ο Συνδυασμός «Σπάρτη Νέα Εποχή» προσήλθε κανονικά και εντός της προθεσμίας στο Δικαστικό Μέγαρο, πριν τη 12η νυχτερινή της 17ης Οκτωβρίου 2010, ενώ την λεγόμενη «καθυστέρηση της  υποβολής  για 30 δεύτερα» τη  χαρακτήρισε ως μη αποδεκτή. Τη δε δικαστική απόφαση έωλη.  Δήλωσε σχετικά : «είναι προφανές ότι το αιτιολογικό της απόφασης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό  από την κοινή γνώμη της Σπάρτης. Δεν μπορεί η κοινή γνώμη της Σπάρτης να αποδεχθεί ότι ο λόγος που δεν ανακηρύσσεται η παράταξή μας είναι τα 30 δευτερόλεπτα…Η Λακωνία και η Σπάρτη έχουν ιστορία που δεν μπορεί να αμαυρωθεί! Ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ιερός και πρέπει να τον προστατέψουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί  άμεσα η ανακήρυξη του Συνδυασμού μας και να δοθεί το δικαίωμα σε Εσάς, τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου να εκπροσωπηθούν».
Ο κ. Φούρκας  απάντησε σε δημοσιεύματα, που ταυτίζουν  την περίπτωση της Σπάρτης με την περίπτωση της Κέρκυρας εκφράζοντας  την συμπάθειά του και την λύπη του για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Συνδυασμός του κ. Σαρλή.  Χαρακτήρισε  δε ως πλήγμα  για τη  δημοκρατία  τη μη συμμετοχή συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία. Έκανε όμως σαφές ότι οι δύο περιπτώσεις διαφέρουν λέγοντας ότι στην περίπτωση της Κέρκυρας είχαμε καθυστέρηση  13 ολόκληρων λεπτών και όχι 30 δευτερολέπτων, που εμείς και αυτό το αμφισβητούμε. Είναι ένα ζήτημα, όπως τόνισε,  που προσκρούει στη κοινή λογική!
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες είπε : «Αντιλαμβάνομαι ότι  απορείτε που μας αναγκάζουν να ασχολούμαστε με δευτερόλεπτα και με τις καμπάνες της Ιεράς Μητρόπολης. Η Σπάρτη, η πατρίδα μας έχει σοβαρότερα ζητήματα να αντιμετωπίσει και είναι λυπηρό να είμαστε σήμερα εδώ και διαδηλώνουμε για τα δευτερόλεπτα ! Όλες  αυτές οι φαιδρές καταστάσεις προσβάλουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και αμαυρώνουν την εικόνα του θεσμού  της Δικαιοσύνης. Η  κοινή λογική και το γενικό περί Δικαίου αίσθημα πρέπει να επικρατήσει. Γι’ αυτό πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή διαμαρτυρίας της κοινής γνώμης της Σπάρτης που δεν μπορεί να αποδεχθεί αποκλεισμούς από την  εκλογική διαδικασία με έωλα επιχειρήματα! Δίνουμε τη μεγάλη μάχη για να εκπροσωπηθεί η Πρότασή μας για την Αναγέννηση της Σπάρτης.  Καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια, απέναντι σε όσους επιθυμούν  πολιτικούς αποκλεισμούς  και μια ελεγχόμενη μονοπαραταξιακή εκλογή. Το μεγάλο ρεύμα των πολιτών, που επιθυμεί αλλαγή σελίδας είναι εδώ μαζί μας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να κερδίσουμε την πρώτη μάχη. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Η Σπάρτη Ενωμένη, Κερδίζει!  Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη! Όλοι μαζί θα πάμε Μπροστά για να ζήσει η Σπάρτη καλύτερες ημέρες».


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER