Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 18:37

Επαρκεί το νέο Δημαρχείο για τη στέγαση των υπηρεσιών, απαντάει ο Νίκας

Επαρκεί το νέο Δημαρχείο για τη στέγαση των υπηρεσιών, απαντάει ο Νίκας

Επαρκεί ο χώρος στο νέο Δημαρχείο για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, υποστήριξε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, απαντώντας σε διαμαρτυρίες και γκρίνιες για ανεπάρκεια χώρων, όσον αφορά τη μετακόμιση και τη στέγαση της Πολεοδομίας και άλλων υπηρεσιών που έχουν στριμωχθεί.

«Είναι πολύ περισσότεροι οι χώροι από τους χώρους που είχαν οι υπηρεσίες στα προηγούμενα κτήρια», είπε ο δήμαρχος και ανέφερε πως «θα έχουμε τους επόμενους μήνες άλλα 2.500 τ.μ. στην Καρδιολογική και άλλα 2.000 στο κτήριο των Νοσοκόμων». Εκτίμησε ότι «και μετά από 100 χρόνια θα μπορεί να στεγάζεται εδώ ο δήμος». Δήλωσε υπερήφανος «που το νέο Δημαρχείο ήρθε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή» και είπε ότι «εδώ είναι το καλύτερο οικόπεδο της πόλης». Πρόσθεσε πως «το νέο Δημαρχείο θα φέρει και ήδη έχει φέρει επαγγέλματα και ανάπτυξη στη δυτική περιοχή. Εδώ θα έρθουν όλοι οι υπάλληλοι. Κάποια αρχεία θα μείνουν στο Διοικητήριο και θα έρθουν μετά από 4 - 5 μήνες».

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

Σήμερα και αύριο μετακομίζει από τον 1ο όροφο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία θα στεγάζεται στο 2ο όροφο του νέου Δημαρχείου. Για το λόγο αυτό η υπηρεσία θα επαναλειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα.
Την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί και η Πολεοδομία από τον 3ο όροφο του Διοικητηρίου. Οπως ανακοινώθηκε, δεν θα μεταφερθούν τα αρχεία της Πολεοδομίας «διότι αυτά θα τοποθετηθούν στο υπόγειο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, που αυτή τη στιγμή μετασκευάζεται και θα αποτελέσει το νέο Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του δήμου. Τότε, δηλαδή μετά από 4 - 5 μήνες, θα μεταφερθεί στο κτήριο αυτό και η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου, ολοκληρώνοντας τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου στο νέο διοικητικό του κέντρο».