Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 17:50

Ο Δήμος Τριφυλίας δεν δίνει κτήριο στον τοπικό αστυνομικό 

Γράφτηκε από τον

Δεν θα παραχωρήσει χώρους ο Δήμος Τριφυλίας για την εγκατάσταση του τοπικού αστυνομικού στις πόλεις που κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα, καθώς αυτό αυτομάτως θα σημαίνει και την αποδοχή του κλεισίματός τους, τονίστηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Το σώμα επαναδιατύπωσε μάλιστα την θέση του ότι δεν δέχονται το κλείσιμο κανενός τμήματος στο δήμο, καθώς έτσι θα υποβαθμιστεί η ασφάλεια. Αντιθέτως ζητάνε την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ανέφερε ότι είχε όχληση από την βουλευτή κ. Κοζομπόλη να θέσουν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παραχωρήσουν χώρο για την εγκατάσταση του τοπικού αστυνομικού. Οπως είπε, "εξήγησα ότι ο δήμος δεν δέχεται την κατάργηση των τμημάτων, κατά συνέπεια μια απόφαση για παραχώρηση χώρων είναι σαν να δεχόμαστε στην κατάργησή τους".

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις με τον Σωτήρη Μπακούρο από την μείζονα αντιπολίτευση να τονίζει πως το να παραχωρήσουμε χώρο σημαίνει ότι δεχόμαστε το κλείσιμο. Ο Επαμεινώνδας Βουδούρης από την ΡΑΚΙ τόνισε ότι "μέχρι να υλοποιηθεί το ΠΔ, που είναι άγνωστο πότε θα γίνει, δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε για τοπικό αστυνομικό. Αν υλοποιηθεί, τότε το κουβεντιάζουμε". Ο Σαράντος Κουκούμης από τη ΛΑΣΥ επισήμανε ότι παραχώρηση χώρου από την πλευρά του δήμου σημαίνει και αποδοχή της κατάργησης των τμημάτων.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER