Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 14:55

Ν.Π. Δήμου Τριφυλίας: Ο νέος πρόεδρος αιφνιδιάστηκε και ο απερχόμενος δυσαρεστήθηκε 

Ν.Π. Δήμου Τριφυλίας: Ο νέος πρόεδρος αιφνιδιάστηκε και ο απερχόμενος δυσαρεστήθηκε 

Τους ασκούς του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στο εσωτερικό της δημοτικής του ομάδας με τις αποφάσεις και προτάσεις του για τις αλλαγές των διοικητικών συμβουλίων τόσο στην Κοινωφελή Επιχείρηση, όσο και στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου.

Ουδείς από ό,τι φαίνεται γνώριζε για τις συγκεκριμένες αλλαγές τις οποίες ανακοίνωσε ο ίδιος στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου υπήρχε θέμα για τον ορισμό μελών στα διοικητικά συμβούλια του δήμου, καθώς έληγε η θητεία των τωρινών, που είναι διετής βάσει του καταστατικού τους. Δεν το γνώριζαν ούτε οι απερχόμενοι πρόεδροι, ούτε οι νέοι που ορίστηκαν. 

Και μπορεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση αυτή η αλλαγή να έγινε ομαλά, στο Νομικό Πρόσωπο όμως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις που αναμένεται να επηρεάσουν όλη τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος πρόεδρος Θεόδωρος Τσαλαμανδρής ήταν απών από την συνεδρίαση όταν προτάθηκε και αποφασίστηκε να αναλάβει τη θέση. Μάλιστα ενημερώθηκε λίγη ώρα αργότερα στο διάδρομο του Συμβουλίου, καθώς προσερχόταν σε αυτό και έμεινε έκπληκτος. Ενώ από τις αντιδράσεις του δεν φάνηκε να συμφωνεί και πολύ με την απόφαση του δημάρχου και παραμένει άγνωστο αν τελικά θα δεχθεί την θέση αυτή. 

Ωστόσο σε υψηλούς τόνους και εντονότατες ήταν χθες οι αντιδράσεις του απερχόμενου προέδρου Ζαχαρία Κανελλόπουλου, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι δυσαρεστημένος και αηδιασμένος για την απρόκλητη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά του δημάρχου. Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο υποβιβασμό και "άδειασμα" των προσπαθειών μου, αλλά και της ΔΕ Κυπαρισσίας. Δεν το ανέχομαι». Σημείωσε επίσης ότι οι αλλαγές έγιναν χωρίς να έχουν ενημερωθεί από πριν από το δήμαρχο, που θα ήταν και το πιο λογικό, όταν κλήθηκαν να κάνουν τις προτάσεις για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης εξέφρασε και την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν ειπώθηκε ούτε μια κουβέντα για το έργο και την αποχώρηση τόσου του ιδίου, όσο και του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Πάντως το θέμα δεν φαίνεται να σταματά εδώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα αναμένεται δημόσια δήλωση του κ. Κανελλόπουλου, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Να σημειώσουμε ότι τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου από την πλευρά της πλειοψηφίας είναι: Παναγιώτης Τσίγγανος αντιπρόεδρος, Αναστάσιος Αδρακτάς, Ιωάννης Μερκούρης, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, με αναπληρωματικούς τους Ζαχαρία Κανελλόπουλο, Ανδρέα Μπουγά, Σπυρίδωνα Χρονόπουλο, Μαρία Πανουσιοπούλου. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης οι Γεώργιος Ασημακόπουλος και Σαράντος Κουκούμης, με αναπληρωτές τους Σωτήρη Μπακούρο και Δημήτρη Κουτσούλη. Τα υπόλοιπα μέλη είναι η Ολυμπία Σταύρου εκπρόσωπος των εργαζομένων με αναπληρώτρια τη Χρυσούλα Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναστάσιος Μεθενίτης, Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος με αναπληρωτές τους Δημήτριο Χρονόπουλο, Δέσποινα Στυλιανού, Σωτήριο Λυμπερόπουλο.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση οι αλλαγές έγιναν πολύ πιο ομαλά χωρίς αντιδράσεις αλλά με χαμόγελα. Νέος πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Μπουγάς, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Αδρακτάς με αναπληρωτή τον Ιωάννη Κατσούλα, μέλη από την πλειοψηφία οι Σπυρίδων Χρονόπουλος, Μαρία Πανουσιοπούλου, Αναστάσιος Αδρακτάς με αναπληρωτές τους Ιωάννη Μερκούρη, Βασίλειο Παπαθεοδοσίου, Γεώργιο Τσακανίκα. Από την μειοψηφία οι Αλέξανδρος Κουτρουμπής και Γεώργιος Σκιαδάς με αναπληρωτές τους Καλλίνικο Κυριακουλόπουλο και Σαράντο Κουκούμη, και από τους πολίτες οι Παρασκευή Παντελάκη, Βασιλική Καλκαβούρα, Δήμητρα Ανδρινοπούλου, Πολυξένη Διακουμή με αναπληρωτές τους Παναγιώτη Λάλουση, Σουζάνα Αρναούτογλου, Χριστίνα Γκόγκα, Δέσποινα Στυλιανού.

Κ.Μπ.