Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 08:41

15.389 ευρώ αποζημίωση για αυτοκίνητο, που έπεσε σε φρεάτιο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
15.389 ευρώ αποζημίωση για αυτοκίνητο, που έπεσε σε φρεάτιο στην Κυπαρισσία

 

Ζημιές που υπέστη ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο έπεσε σε φρεάτιο στο οδικό δίκτυο της Κυπαρισσίας καλείται να πληρώσει ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και για την ηθική βλάβη και τον τραυματισμό επιβάτιδας σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων μετά και από σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του, κατά απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, με την οποία ο δήμος καλείται να πληρώσει ποσό 8.429 ευρώ συν τόκους 5.200 ευρώ για τις ζημιές που υπέστη το όχημα και ποσό 1.200 ευρώ συν τόκους 740 ευρώ για τον τραυματισμό επιβάτιδας σε αυτό. Η υπόθεση αφορά ατύχημα που είχε οδηγός όταν το 2004 έπεσε με το αυτοκίνητό του σε φρεάτιο στο δρόμο που περνά μπροστά από το Κλειστό Γυμναστήριο Κυπαρισσίας, καθώς είχε υποχωρήσει το προστατευτικό κάλυμμα του φρεατίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το αυτοκίνητο αλλά και να τραυματιστεί η επιβάτης σε αυτό. 

Ο οδηγός του οχήματος και η τραυματίας στράφηκαν νομικά κατά του τότε  Δήμου Κυπαρισσίας και η υπόθεση εκδικάστηκε το 2009. Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτά τα αιτήματά τους. Κατά αυτής της απόφασης άσκησαν έφεση που εκδικάστηκε στις 26/5/2015 στο Εφετείο Τρίπολης που τους δικαιώνει και καλεί τον δήμο να πληρώσει τα πιο πάνω ποσά. 

Ο δήμος, όπως αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή δεν θα ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης, όπως εισηγήθηκε και η νομική σύμβουλος.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ δήμου και επιχειρηματία της περιοχής για οφειλή που είχε ο δήμος προς αυτόν ύψους 2.100 ευρώ με την συμφωνία να του αποπληρώσει το αρχικό ποσό που του οφείλει για προμήθειες που είχε κάνει το 2011 εντός 4 μηνών.

Ακόμη αποφασίστηκε η άσκηση ανακοπής διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, που αφορά την πληρωμή ποσού 6.699 ευρώ που είναι ο 1ος και 2ος λογαριασμός του έργου "Συνδέσεις Αποχέτευσης Ακαθάρτων Φιλιατρών" που είχε δημοπρατηθεί το 2012.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε το πρακτικό του πρόχειρου διαγωνισμού «Βελτιώσεις δημοτικών οδών Αετού» προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, που κατατέθηκαν 3 προσφορές και ανάδοχος του έργου είναι ο Ευστάθιος Τσιγκάκης με έκπτωση 10%.  

Εγκρίθηκε τροποποίηση του προϋπολογισμού που μεταξύ άλλων έγινε ενίσχυση του κωδικού για την προμήθεια εορταστικού διάκοσμου κατά 12.700 ευρώ, τα οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών κατά 2.500 ευρώ, όπως και υπαλλήλων κατά 2.000 ευρώ. 

Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα εγκρίθηκαν οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού για την κατασκευή οδού βιολογικού καθαρισμού Κοπανακίου προϋπολογισμού 29.997 ευρώ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Κ.Μπ.

(Η κεντρική φωτογραφία είναι φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER