Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 21:35

Αυξημένος κατά 3 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Τριφυλίας 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο οικονομικός προϋπολογισμός του δήμου για το 2017 που ανέρχεται στα 22 εκ. ευρώ περίπου.

Ο προϋπολογισμός συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Σώματος την Παρασκευή το απόγευμα και εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο μόνο των συμβούλων της συμπολίτευσης, ενώ κριτική στη δημοτική αρχή άσκησαν οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων.

Αυτό που αναφέρθηκε είναι ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 3 εκ. ευρώ σε σχέση με αυτόν του 2016, ενώ σε ό,τι αφορά τα έσοδα η κυριότερη πηγή είναι τα τακτικά έσοδα που ανέρχονται σε 7,8 εκ. ευρώ. Ακολουθούν οι εισπράξεις δανείων με 4 εκ. ευρώ, οι εισπράξεις υπέρ Δημοσίου στα 2,5 εκ. ευρώ, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο στο δήμο φτάνει τα 6,3 εκ. ευρώ. Στα έξοδα, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα έξοδα χρήσης που είναι στα 9,7 εκ. ευρώ και ακολουθούν οι πληρωμές παρελθόντων οικονομικών ετών που είναι πάνω από το 1/3 του προϋπολογισμού αγγίζοντας σχεδόν τα 9 εκ. ευρώ -για την ακρίβεια έχουν προϋπολογιστεί στα 8.926.399 ευρώ.

Κ.Μπ.