Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 09:17

Ο Νίκας “ανακάλυψε” 4 εκ. οφειλές προς το δήμο

Γράφτηκε από τον
Ο Νίκας “ανακάλυψε” 4 εκ. οφειλές προς το δήμο

Πάνω από 4.000.000 ευρώ είναι οι οφειλές προς τον Δήμο Καλαμάτας, τόσο από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και από υπόχρεους εισφοράς σε χρήμα μετά την εφαρμογή πολεοδομήσεων.

Αυτό υποστήριξε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη στο γραφείο του, εξαγγέλλοντας παράλληλα ότι ο δήμος ξεκινά «κυνηγητό» των οφειλετών άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο.

«Μιλάμε για οφειλές πάνω από 4.000.000 ευρώ. Κι αυτά αφορούν τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και σε πολεοδομικά ζητήματα -όπως η διάνοιξη της Βασιλέως Γεωργίου, που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα» διευκρίνισε ο Π. Νίκας και πρόσθεσε: «Αν δεν έρθουν αυτά τα χρήματα στον δήμο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω διανοίξεις. Δεν μπορούμε να ζητάμε διανοίξεις, ενώ οι πολίτες δεν έχουν καταβάλει αυτό που πρέπει. Εμείς έχουμε υποχρέωση στην αναζήτηση αυτών των χρημάτων και δεν θα κάνουμε πολιτική με το συγκεκριμένο θέμα».

Ανάλογα στάθηκε ο δήμαρχος και στο θέμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρατηρώντας, μεταξύ άλλων: «Μπαίνουν ζητήματα ανταγωνισμού όταν ο ένας πληρώνει και ο άλλος δεν πληρώνει κι έχουμε πολλές περιπτώσεις σε αυτή την κατηγορία».

«ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ»

«Πολλοί συνδημότες μας οφείλουν στον δήμο -και δεν αναφέρομαι σε φουκαράδες ή σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι «τα χρήματα αυτά θα αναζητηθούν άμεσα», για να επισημάνει παράλληλα: «Προκύπτουν σοβαρά ζητήματα. Δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι άλλοι να αδιαφορούν -και αναφέρομαι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάποιοι να χρωστούν και να μην ενδιαφέρονται καθόλου για τη ρύθμιση των χρεών τους, ενώ αποδεδειγμένα έχουν την οικονομική δυνατότητα. Δεν μπορεί ο δήμος να μείνει τελευταίος στην τακτοποίηση των υποχρεώσεων από κάποιους δημότες -και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν».

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο δήμος έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τους νόμους οι οποίοι διέπουν το δημόσιο λογιστικό που εφαρμόζεται στους ΟΤΑ: «Δεν είναι στη βούληση ούτε του δημάρχου, ούτε των υπαλλήλων να κάνουν ή να μην κάνουν κάτι. Θα γίνουν αυτά τα οποία λέει ο νόμος, με τη μεγαλύτερη δυνατή ανοχή, θα αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε από τον Ιανουάριο».

Β.Γ.Μ.

 


NEWSLETTER