Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 20:18

Σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρόκειται να συστήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Η απόφαση για τη σύσταση θα ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μεθαύριο Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα. Στην ίδια συνεδρίαση θα οριστεί και το Δ.Σ. του νομικού προσώπου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανυποβάλει την πρόταση για ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο (την πρώτη φορά απορρίφθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω ελλείψεων των σχετικών δικαιολογητικών) και θα εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Καλαμάτας, ώστε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, καθώς διαθέτει διαχειριστική επάρκεια και μπορεί να εκτελέσει έργα του ΕΣΠΑ.
Ακόμα, το Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος αναμένεται: Να αποφασίσει την υποβολή φακέλου διαχειριστικής επάρκειας στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πύλου, ώστε ο δήμος να μπορεί να υλοποιήσει έργα του ΕΣΠΑ. Να εγκρίνει τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών. Να συγκροτήσει το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας. Να εγκρίνει πίστωση 14.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 184ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Να εγκρίνει τις παρατάσεις προθεσμιών ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής δεξαμενών ύδρευσης σε Πύλα και Μεσοχώρι, καθώς και σε Καλλιθέα και Κυνηγού μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.