Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 21:00

Στην τελική ευθεία το σχέδιο οικιστικής και χωροταξικής ανάπτυξης του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Γράφτηκε από την
Στην τελική ευθεία το σχέδιο οικιστικής και χωροταξικής ανάπτυξης του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Σε τελική φάση μπαίνει η έγκριση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη παρουσία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου.
Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα εφαρμογής του σχεδίου, καθώς και τα προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στις μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου που εμπλέκονται στη μελέτη και την προώθηση του σχεδίου.
Τόσο ο γενικός γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πορεία του έργου και εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μηνός Νοεμβρίου και θα μπει πλέον στην τελική ευθεία για την έγκριση και την υλοποίησή του.
«Προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν σε τέτοιου είδους σημαντικές μελέτες που θα δώσουν οικιστικές ανάσες στις τοπικές κοινωνίες. Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέματα που έχουν να κάνουν με γενικά πολεοδομικά σχέδια Δήμων καθώς και σχέδια οικιστικής ανάπτυξης περιοχών βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα διότι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα έργα για τους πολίτες αλλά και για τους καλλικρατικούς Δήμους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


NEWSLETTER