Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 13:37

GPS στα αυτοκίνητα του Δήμου Δυτικής Μάνης 

Συστήματα GPS σχεδιάζει να εγκαταστήσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης στα αυτοκίνητά του και τα μηχανήματα έργου, προκηρύσσοντας σχετικό διαγωνισμό για το εν λόγω έργο, η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του οποίου εκτιμάται σε 7.483,40 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Οπως διευκρινίζεται σχετικά, ο δήμος επιδιώκει να εφαρμόσει τηλεματική διαχείριση των οχημάτων του με σκοπό «τη βέλτιστη αξιοποίηση και απόδοσή τους, τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Γραφείου Κίνησης».

Στο πλαίσιο αυτό, «θα εγκατασταθούν τηλεματικές συσκευές εφοδιασμένες με κεραίες GPS για το συνεχή υπολογισμό της θέσης του οχήματος που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία GPRS για τη συνεχή αποστολή των δεδομένων και θα απεικονίζονται οι καθημερινές μετακινήσεις και εργασίες των οχημάτων σε ψηφιακούς χάρτες. Θα εγκατασταθεί, επίσης, σύστημα διαχείρισης καυσίμου, με το οποίο θα γίνεται μέτρηση των λίτρων στη δεξαμενή του οχήματος και της κατανάλωσης (όπου είναι εφικτό) και αποστολή των στοιχείων αυτών σε πραγματικό χρόνο».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει προσφορά έως τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μαΐου, ενώ την αναλυτική προκήρυξη μπορούν να δουν στον ιστότοπο του Δήμου Δυτικής Μάνης (www.dimosdytikismanis.gr).

Β.Γ.Μ.