Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 18:24

Μάκαρης: "Δεν υπάρχουν μελέτες για αθλητικές υποδομές"

Μάκαρης: "Δεν υπάρχουν μελέτες για αθλητικές υποδομές"

«Ούτε μια ώριμη μελέτη για τις αθλητικές υποδομές δεν διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας», καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

Παρατηρεί πως «αποτελεί κοινό τόπο ότι οι αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας είναι γερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες για άθληση των 70.000 κατοίκων της.

Υπενθυμίζει ότι η παράταξή του «από έτους έχει δημόσια καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών υποδομών (δημοτικό στάδιο, κολυμβητήριο, τέντα) και την κατασκευή νέων (νέο κλειστό γυμναστήριο 4.000 θεατών στην περιοχή του Κορδία)».  

Την πρόταση ο κ. Μάκαρης παρουσίασε και επέδωσε στο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη.

Επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, παρατηρεί ότι «δυστυχώς η δημοτική αρχή Καλαμάτας φάνηκε για μια ακόμα φορά ανέτοιμη και δεν κατέθεσε καμία ολοκληρωμένη πρόταση έργου, αφού ως γνωστόν δεν διαθέτει καμία ώριμη μελέτη για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών ή την κατασκευή νέων. Κάτι τέτοιο φανερώνει ξεκάθαρα την έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού για τον αθλητισμό».