Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 20:38

Αναρτήθηκε η πολεοδομική μελέτη της Παραλίας Βέργας

Αναρτήθηκε η πολεοδομική μελέτη της Παραλίας Βέργας

Στο νέο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο) Καλαμάτας έχει αναρτηθεί η επικαιροποιημένη πολεοδομική μελέτη Παραλίας Βέργας. Η ανάρτηση έχει γίνει στο ισόγειο και οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες της Βέργας ενημερώνονται από μηχανικούς της Πολεοδομίας.

Η πολεοδομική μελέτη είναι διαθέσιμη και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, ενώ θα παραμείνει αναρτημένη έως τις 14 Ιουνίου.

Με την επικαιροποίηση έγινε οριοθέτηση ρεμάτων και συντάχθηκε η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας. Οι ιδιοκτήτες γης της περιοχής μπορούν να ενημερωθούν για τις τροποποιήσεις που έχουν επέλθει. Να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας μαζί με τα σχετικά: τίτλους, πιστοποιητικά μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών, διεκδικήσεων και κατασχέσεων και τοπογραφικό διάγραμμα. Ενστάσεις, ωστόσο, μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι ιδιοκτήτες επηρεάζονται από τις αλλαγές.

Μετά τις 14 Ιουνίου προβλέπεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει για τις ενστάσεις. Η μελέτη θα πάει για γνωμοδότηση στο τοπικό ΣΥΠΟΘΑ και το υπουργείο Περιβάλλοντος θα την εγκρίνει με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Παράλληλα, ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη της πράξης εφαρμογής.