Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 19:22

Αλούπης για Νίκα και Πολεοδομία 

Αλούπης για Νίκα και Πολεοδομία 

Διά του παρόντος θα ήθελα να συμπληρώσω και να καλύψω τις εύλογες απορίες που δημιουργούν σε αναγνώστες, αναφορά στον Τύπο περί στήριξης από τον δήμαρχο Καλαμάτας της διευθύντριας της Πολεοδομίας, λάσπη στον ανεμιστήρα, κ.λπ. χωρίς να αναφέρεται ο λόγος, διά τον οποίον δόθηκε η συγκεκριμένη στήριξη.

Ερώτημα που απεύθυναν προς εμένα αναγνώστες για να προσδιορίσω τις αιχμές που αναφέρει ότι άφησα, διότι δεν αναφέρονται στο δημοσίευμα και καλούμαι εγώ να διευκρινίσω συμπληρώνοντας αυτό ή για κατ’ αρχήν ενημέρωση. Επομένως συμπληρώνω, ότι αφορά την Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Ασπροχώματος με τις ακόλουθες υπενθυμίσεις και σχόλια που έκανα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας, προσδοκώντας την εύλογη συμπλήρωση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.

Κατ’ αρχάς εύλογες απορίες προκύπτουν κατά την ανάγνωση των εγγράφων και των εμπλεκομένων στα έγγραφα της επιλεκτικής εισήγησης που επισυνάπτω, σε συνδυασμό με υπενθυμίσεις από προηγουμένη θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Ασπροχώματος:

- τις αναφορές και τις εμμονές της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Καλαμάτας που δήλωνε κατηγορηματικά (καταγεγραμμένες στα πρακτικά) ότι δεν δύναται να γίνουν τροποποιήσεις Πολεοδομικής Μελέτης, Μεμονωμένες Πράξεις Εφαρμογής κ.λπ. αλλά στην πορεία να εισηγείται επιλεκτικές…

- την πλειοψηφία να καταθέτει διαφορετική εισήγηση από αυτήν της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και να συντάσσεται με αυτήν (διαφορετική);

- την δημοκρατική αμφίεση του δήμαρχου που δεν απαιτείται, κατά την προσφιλή του μέθοδο την μέγιστη συναίνεση, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Ασπροχώματος.

- την προσωπική άποψη που διατύπωσα για δυνατότητα πολλαπλών βελτιώσεων συνολικά της Πολεοδομικής Μελέτης Ασπροχώματος που θα περιόριζαν το έλλειμμα γης (κάτι που φαίνεται και στην πρόταση τροποποίησης που ήρθε με εισήγηση, επιλεκτική όμως, της Διεύθυνσης Πολεοδομίας).

Τέλος, καλώ τον δήμαρχο να ασχοληθεί και να ενημερωθεί δι’ ολίγον, από τα έγγραφα που ζήτησα να μου χορηγηθούν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας της 02.06.2017 (συμβάσεις Πολεοδομικών Μελετών, Πράξεων Εφαρμογής κ.λπ.). Αυτό, αν τουλάχιστον δεν τον βοηθήσει να εμπλουτίσει τις διαπιστωμένες από όλους ανεπαρκείς γνώσεις του σε πολεοδομικά θέματα και να αποφεύγει τις γνωστές κυβιστήσεις, να εμπλουτίσει την επιχειρηματολογία του για χρεοκοπημένη χώρα που συχνά αναφέρει, πιθανών ευθυνών κ.λπ. σίγουρα θα του κόψει την διάθεση για ειρωνικά σχόλια.

 

Παναγιώτης Αλούπης

Δημοτικός Σύμβουλος