Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 11:11

91 αιτήσεις σε ένα μήνα στην Πολεοδομία Μεσσήνης 

Γράφτηκε από τον
91 αιτήσεις σε ένα μήνα στην Πολεοδομία Μεσσήνης 

 

 

Συνολικά 91 αιτήσεις έχουν υποβληθεί ήδη, μέσα στον ενάμιση μήνα λειτουργίας της Πολεοδομίας στη Μεσσήνη. Πάντως μόλις 10 αφορούν έκδοση άδειας και έγκρισης δόμησης, ενώ και από αυτές μόνο οι 3 άδειες αφορούν κατοικίες. 

Αυτό γνωστοποίησε στην “Ε” η πολιτική μηχανικός Εφη Μουργή, προϊσταμένη του Τμήματος Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Μεσσήνης - όπως είναι ο πλήρης τίτλος του πολεοδομικού γραφείου του δήμου.

Οπως διευκρίνισε η Ε. Μουργή, οι υπόλοιπες 7 από τις 10 άδειες ανέγερσης οικοδομής αφορούν τα αποκαλούμενα “ειδικά κτήρια”, δηλαδή βιοτεχνίες ή ξενοδοχεία.

Παρά τον σχετικά μικρό χρόνο λειτουργίας της, η εν λόγω υπηρεσία, σύμφωνα με την προϊσταμένη της, μπορεί και ανταποκρίνεται στον όγκο δουλειάς που έχει προκύψει και ο οποίος κυρίως αφορά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Η στελέχωσή της περιλαμβάνει συνολικά 3 πολιτικούς μηχανικούς -οι 2 με παράλληλη απασχόληση-, καθώς και μια ειδική συνεργάτιδα χωροτάκτη πολεοδόμο, ενώ τη διοικητική υποστήριξη έχουν αναλάβει 2 διοικητικοί υπάλληλοι.

Αναφερόμενος στο Τμήμα, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, ο οποίος βρέθηκε συμπτωματικά στα γραφεία της Πολεοδομίας Μεσσήνης -και διευκρινίζοντας ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το Τμήμα είναι ο Κώστας Γεωργακόπουλος-, σημείωσε ότι η λειτουργία του έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στον Δήμο Μεσσήνης και καθυστερούσε την όποια αναπτυξιακή προσπάθεια.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER