Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 10:53

Δήμαρχοι από Ηλεία και Αχαΐα για τα φωτιστικά της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

 

Το Δήμο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες τρεις δήμαρχοι από την Αχαΐα και την Ηλεία, για να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας του δημοτικού φωτισμού, με λαμπτήρες LED, οι οποίοι παρέχουν μεγάλη οικονομία και καλύτερο φωτισμό.

Συγκεκριμένα, στο νέο Δημαρχείο βρέθηκαν οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου (έδρα Κάτω Αχαγιά), Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος (έδρα Αμαλιάδα) και Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ (έδρα Λεχαινά), συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη. Οι δήμαρχοι της Δυτικής Πελοποννήσου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να ενημερωθούν για το μεγάλο έργο του δημοτικού φωτισμού.

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ενόψει της υπογραφής της σύμβασης και η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που θα ολοκληρώσει την προεργασία και θα εφαρμόσει σχετικό πρόγραμμα. Η αντικατάσταση 15.000 λαμπτήρων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Θα αλλαχθεί το σύνολο των λαμπτήρων σε κεντρικούς δρόμους, σε όλο το δήμο, κάτι που θα επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία εκτιμάται ότι θα καλύψει το κόστος του έργου.

Η εταιρεία “Πρωτεύς ΑΤΕΕ” έχει ανακηρυχθεί μειοδότης για την “Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση κόστους λειτουργίας”. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία με συνολική τιμή 5.798.710 ευρώ, χωρίς αναπροσαρμογή 15% και ΦΠΑ 24%.