Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 21:49

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ψήφισμα για να μην κλείσει το Ταχυδρομικό Γραφείο Χώρας

Γράφτηκε από την

Ψήφισμα για να μην κλείσει το Ταχυδρομικό Γραφείο Χώρας  εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος. Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το Ταχυδρομικό Γραφείο Χώρας:
1. Εξυπηρετεί περισσότερους από 5.000 κατοίκους από δύο τέως όμορους δήμους, Νέστορος και Παπαφλέσσα. Η δε έδρα του η Χώρα Μεσσηνίας έχει 3.500 κατοίκους.
2. Είναι το μοναδικό Ταχυδρομικό Γραφείο στην περιοχή. Τα δε πλησιέστερα των Γαργαλιάνων και της Πύλου ευρίσκονται σε απόσταση 13 και 23 χιλιομέτρων αντίστοιχα.
3. Το σύνολο του πληθυσμού της περιοχής είναι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ εξυπηρετούνται κατ' αποκλειστικότητα από το Ταχυδρομικό Γραφείο της Χώρας.
4. Η απουσία υποκαταστημάτων τραπεζών στην περιοχή μας (εκτός της ΑΤΕ) αξιοποιεί και χρειάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τους καταθέτες και τους συνταξιούχους.
5. Η τυχούσα δυσλειτουργία του Ταχυδρομικού γραφείου της Χώρας οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: α) Ελλειψη προσωπικού και β) Στην μεγάλη κίνηση που παρουσιάζει καθημερινά όπου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των πελατών της λόγω έλλειψης προσωπικού.
6. Να σημειωθεί ότι η συνεχής αλλαγή προϊσταμένων και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού με εντοπιότητα είναι σοβαροί παράγοντες δυσλειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου της Χώρας.
7. Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι δημότες χρειάζονται και χρησιμοποιούν της υπηρεσίες του γραφείου. Το δε κλείσιμό του θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος στο σύνολο των κατοίκων.
8. Η πολιτική της κατάργησης των υπηρεσιών αυτών από την ελληνική περιφέρεια (ύπαιθρο) προκαλεί μαρασμό και εξαθλίωση  στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
9. Το ψήφισμα αυτό συνυπογράφουν:
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χώρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Χώρας και σύλλογοι και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την παραμονή του Ταχυδρομικού Γραφείου στη Χώρα Μεσσηνίας».