Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 18:08

Η ΔΕΥΑΜ αναλαμβάνει και την άρδευση στο Δήμο Μεσσήνης 

Γράφτηκε από τον

Η ΔΕΥΑΜ αναλαμβάνει στο εξής και την άρδευση στον Δήμο Μεσσήνης, προκειμένου να αποκατασταθεί η “ομαλή υδροδότηση των αρδευομένων”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, εισηγούμενος το σχετικό θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα συναίνεσε στην επέκταση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής επιχείρησης.

Μέχρι τώρα η αρμοδιότητα της άρδευσης ανήκε στον Δήμο Μεσσήνης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Εφαρμογών, ωστόσο -όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος χαρακτηριστικά- “η διαχείριση του νερού προς άρδευση είναι, σε πολλές περιπτώσεις, ελλιπής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με την ομαλή υδροδότηση των αρδευομένων”.

Επίσης, πρόσθεσε ο Κ. Γεωργακόπουλος, “πολλά από τα δίκτυα άρδευσης είναι σε κακή κατάσταση, δημιουργώντας συχνές βλάβες στη μεταφορά του νερού, ενώ και το προσωπικό του δήμου στον τομέα της άρδευσης είναι ελλιπές και χωρίς εξειδίκευση, ενώ τα υδρόμετρα είναι είτε χαλασμένα, είτε μη προσβάσιμα”. Οπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, “στον Δήμο Μεσσήνης σήμερα είναι τοποθετημένοι τρεις υδραυλικοί οι οποίοι πέραν της συντήρησης των εγκαταστάσεων του δήμου (κτήρια, αθλητικοί χώροι, πράσινο) εξυπηρετούν και τις ανάγκες της ΔΕΥΑ Μεσσήνης υποβοηθώντας το έργο της”.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε καταλήγοντας ο Κ. Γεωργακόπουλος, θα πρέπει να ακολουθήσει η μεταβίβαση των παγίων περιουσιακών στοιχείων από τον δήμο προς τη ΔΕΥΑΜ, κάτι για το οποίο θα απαιτηθεί μία ακόμα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού προηγηθεί λεπτομερής απογραφή και αποτίμησή τους από την ειδική επιτροπή που θα οριστεί για το σκοπό αυτό από το Σώμα.

Β.Γ.Μ.