Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 10:14

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για πεζοδρομήσεις στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

 

 

Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα έργα πεζοδρόμησης - ανάπλασης σε Ιατροπούλου και Κολοκοτρώνη πρόκειται να εγκρίνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας. 

Με προηγούμενη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία τα έργα αναπλάσεων στα δύο αυτά σημεία του κέντρου της πόλης, που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 680.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, προβλέπονται: 

α) Η ανάπλαση της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το Μέγαρο Χορού, ώστε να υπάρξει σύνδεση του Μεγάρου Χορού με την κεντρική πλατεία, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. 

β) Η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη, από τη Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου, με δημοτικό φωτισμό, πεζοδρόμια και θέσεις για φορτοεκφόρτωση, ενδεχομένως να υπάρχουν και ελάχιστες θέσεις για ελεγχόμενη στάθμευση, με προϋπολογισμό 480.000 ευρώ. Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται η ανάπλαση της οδού Σφακτηρίας (το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει να είναι πεζόδρομος), καθώς και των οδών που είναι κάθετοι στον πεζόδρομο Αριστομένους (Καπετάν Κρόμπα κλπ). Επίσης, θα γίνει αναβάθμιση της παιδικής χαράς και του πάρκου που βρίσκεται στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, στην προβολή της Κολοκοτρώνη.