Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 17:16

Aντιπλημμυρικά 2,1 εκ. στο Δήμο Μεσσήνης 

Γράφτηκε από τον

Εργα αντιπλημμύρισης συνολικής δαπάνης 2,1 εκατομμυρίων ευρώ εκτελούνται στον Δήμο Μεσσήνης, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση, μετά από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας -με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, εδώ και περίπου έναν μήνα η δημοτική αρχή δεν έχει ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη στον διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών για την εκπόνηση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του Παμίσου, από το φράγμα του Αρι μέχρι τις εκβολές του -“η τελευταία πληροφόρηση που είχα ήταν ότι σύντομα θα έχουμε τον ανάδοχο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ξαρχάκος.

Ο αντιδήμαρχος, αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει ή εκτελούνται στον δήμο με την πίστωση των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ ανάφερε την αποκατάσταση της τάφρου Τ10 στην οποία αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα διαρροών, ενώ έγινε διευθέτηση του ρύακα στην περιοχή του νεκροταφείου της Μεσσήνης. Πρόσθεσε επίσης  ότι συντάσσονται οι μελέτες για παρεμβάσεις στα ρέματα Πλατανάκι και Ραδιώτη στο Πεταλίδι, όπως και στο ρέμα του Αγίου Αθανασίου, στη Βαλύρα.

Β.Γ.Μ.