Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 16:11

Διαβούλευση για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την




Συνήλθε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου κου Ηλία Παναγιωτακάκου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
α). Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ευρώτα και
β). Τον προϋπολογισμό του 2012
Ο αντιδήμαρχος κος Ηλίας Παναγιωτακάκος εισηγήθηκε, τόσο τον τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού όσο και του τεχνικού προγράμματος του έτους 2012.
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά», τόνισε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, «γιατί εκτός από την πρωτοφανή οικονομική συγκυρία είχαμε να αντιμετωπίσουμε την εφαρμογή του προγράμματος του Καλλικράτη με ανυπέρβλητα εμπόδια».
Παράλληλα,  επισημάνθηκε το γεγονός, ότι δόθηκε προτεραιότητα στην εξόφληση των χρεών των πρώην δήμων με το επιπρόσθετο πρόβλημα της αθέτησης της Πολιτείας, αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Θησέας».
Παρ΄όλα αυτά, «ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε μια ικανοποιητική κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα επείγοντα ζητήματα», υπογράμμισε ο κος Παναγιωτακάκος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα εξής: «Φυσικά, θα μας δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει πλήρης απολογισμός για όλους τους τομείς δράσεις της Δημοτικής Αρχής. Όμως, παρ΄ όλα τα λάθη και τις αδυναμίες μας, το ισοζύγιο της αυτοδιοικητικής μας δράσης είναι θετικό και αυτό το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας».
Εξάλλου, σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Δήμαρχος κος Ι. Γρυπιώτης θα είναι σε θέση να ανακοινώσει σημαντικά έργα πνοής για το σύνολο των Τοπικών Διαμερισμάτων του δήμου.
Τέλος, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, μετά από τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους, γνωμοδότησαν θετικά, για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2012.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα