Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 17:23

Νέες αναπλάσεις από την έκπτωση για τη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

 

Στη διαδικασία των ενστάσεων βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Μεσσήνης, προϋπολογισμού 1.869.408,83 ευρώ, ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, εξαγγέλλοντας παράλληλα ότι έργα αναπλάσεων θα γίνουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με τα χρήματα που προκύπτουν από την έκπτωση του 60,23% η οποία επιτεύχθηκε.

“Πιστεύουμε ότι τέλος άνοιξης με αρχές καλοκαιριού θα ξεκινήσουν τα έργα που όχι μόνο θα μεταμορφώσουν τη συγκεκριμένη περιοχή της Μεσσήνης, αλλά και θα αναβαθμίσουν τη ζωή της πόλης γενικότερα” σημείωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 8 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

“Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες” συνέχισε ο Γ. Τσώνης, αναφερόμενος στις επιφυλάξεις των μειοψηφιών σχετικά με τον δανεισμό του δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το κονδύλι του συγκεκριμένου έργου: “Εργο 2 εκατομμυρίων θα γίνει με δαπάνη 750.000 ευρώ, ενώ το κόστος δανεισμού δεν θα περάσει το 1,5 εκατομμύριο, καθώς το επιτόκιο μειώνεται κι άλλο” παρατήρησε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ο δήμος έχει στα χέρια του τη μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία στο Πεταλίδι, έργο το οποίο αναμένει να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα εκτιμά ο Γ. Τσώνης πως θα γίνει και η δημοπράτηση για την ανέγερση της δημοτικής αγοράς, αλλά και την κατασκευή του στεγάστρου στον χώρο πάρκινγκ της Αρχαίας Μεσσήνης.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι από τη δημοτική αρχή προγραμματίζεται σημαντική παρέμβαση στην παραλία του Πεταλιδίου, υπό τη μορφή ανάπλασης “που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής”.

Β.Γ.Μ.