Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 09:23

Έκπτωση στο ρεύμα θέλει και η Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Έκπτωση στο ρεύμα θέλει και η Καλαμάτα (βίντεο)

 

Εκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές του Δήμου Καλαμάτας και των όμορων δήμων του Δήμου Μεγαλόπολης, κατά το ανάλογο των Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να ζητήσει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το σχετικό αίτημα αναμένεται  να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα παρατήρησε ότι δεν επιβαρύνεται μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης, που επιβαρύνεται αναμφίβολα κατά πρώτο λόγο, από το λιγνιτικό κέντρο. Ανέφερε πως υπάρχει έμμεση επιβάρυνση και σε περιοχές που γειτνιάζουν.

Επεσήμανε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητηθεί με ανάλογο τρόπο, όπως αντιμετωπίστηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να αντιμετωπιστεί και η περιοχή του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης και να περιληφθεί και ο Δήμος Καλαμάτας σε αυτούς που οι δημότες του καταναλωτές θα λάβουν την επιχορήγηση που θα μειώνει την τιμή του ρεύματος. Εκανε λόγο για δίκαιη αντιμετώπιση και παρατήρησε ότι υφίσταται επιβάρυνση η περιοχή μας και επιβαρύνεται εδώ και χρόνια από τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Είπε ότι “η Καλαμάτα απέχει το ίδιο από το λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης απ’ όσο απέχει η Τρίπολη και μάλιστα περιοχές του δήμου μας απέχουν λιγότερο”.

Στο άρθρο 26 του νομοσχεδίου με τίτλο “Ενεργειακές Κοινότητες” που ψηφίστηκε στις 17 Ιανουαρίου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Παρέχεται ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα (Mwh) επί της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Δικαιούχοι της ανωτέρω ενίσχυσης είναι οι οικιακοί πελάτες εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER