Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 10:26

Περιμένει κέρδη στη Μεσσήνη από την 120 ΠΕΑ ο Τσώνης

Γράφτηκε από τον
Περιμένει κέρδη στη Μεσσήνη από την 120 ΠΕΑ ο Τσώνης

 

“Οταν και εφόσον υλοποιηθεί η εξαγγελία για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης, να γνωρίζετε ότι η Μεσσήνη θα πάρει αυτό που της αξίζει”.

Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης στον σύμβουλο της πλειοψηφίας Χρήστο Χριστόπουλο, ο οποίος -στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- εξέφρασε ανησυχία για ενδεχόμενη περιβαλλοντική και ηχητική επιβάρυνση της έδρας και της ευρύτερης περιοχής του δήμου από μια τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα ο σύμβουλος, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ζήτησε να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή από το σώμα, η οποία θα επιφορτιστεί να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες τόσο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και από το ΓΕΑ.

Ο δήμαρχος, συνεχίζοντας την απάντησή του, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι από την πλευρά του δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Επιφυλακτικός σε μια τέτοια εξέλιξη δήλωσε από την πλευρά του ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Αποστολόπουλος, εκφράζοντας ανησυχία για τη δραστηριοποίηση του αεροδρομίου ως ενεργού βάσης του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας τα “γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή της χώρας μας, με την επανεκκίνηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και την ένταση στη Μέση Ανατολή και τον ρόλο της Τουρκίας”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER