Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 09:21

Καλαμάτα: Εκπτωση 12% για εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Εκπτωση 12% για εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ (βίντεο)

 

Εκπτωση 12% σε κάθε λογαριασμό νερού που θα εξοφλείται εμπρόθεσμα προσφέρει στο εξής η ΔΕΥΑΚ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημήτρης Βεργόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου χθες Παρασκευή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Δ. Βεργόπουλο, η έκπτωση ισχύει και για αυτούς που πληρώνουν μετρητοίς στα ταμεία της επιχείρησης, αλλά και για όσους εξοφλούν μέσω πάγιας εντολής ή με e-banking.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ εξήγησε ότι η παροχή έκπτωσης αποφασίστηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο για την έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης, ώστε να μην δημιουργούνται οφειλές. Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, ότι ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές -συγκριτικά με τα 45.000 υδρόμετρα που υπάρχουν στην Καλαμάτα- οι οποίοι καθυστερούν ή και δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που συστηματικά δεν τους πληρώνουν, αν και έχουν τη δυνατότητα.

Για τους οφειλέτες, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης σημείωσε ότι δίνεται πάντα η δυνατότητα ρύθμισης σε πολλές δόσεις, χωρίς την παραμικρή προσαύξηση. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ακόμα προβεί σε διακοπή υδροδότησης σε καταναλωτή λόγω οφειλής, ωστόσο δήλωσε ότι για οφειλές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ θα ξεκινήσει σταδιακά και αυτή η διαδικασία -ταυτόχρονα όμως θα γίνεται άμεσα προσπάθεια να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης, έτσι ώστε να επανασυνδέονται αμέσως.

 

ΞΕΚΙΝΑ Η Β' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ

Παράλληλα, ο Δ. Βεργόπουλος ενημέρωσε ότι από μεθαύριο Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ξεκινά η εργολαβία για την κατασκευή του αγωγού ομβρίων επί του παλιού εθνικού δρόμου, από το ύψος του Νοσοκομείου ώς το Ασπρόχωμα.

Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, επιχειρείται, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, να λυθεί το πρόβλημα των ομβρίων, αφ’ ενός της Σπερχογείας και αφ’ ετέρου του Αντικάλαμου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένεται, το επόμενο χρονικό διάστημα, η δημοπράτηση και της γ' φάσης του έργου ομβρίων, με τον αγωγό από την Παναγίτσα μέχρι τον Νέδοντα.

Με την ευκαιρία, ο Δ. Βεργόπουλος σημείωσε ότι οι εργασίες που γίνονται αυτές τις ημέρες στη Νέα Είσοδο αφορούν επίσης έργο αποχέτευσης ομβρίων, το οποίο όμως κατασκευάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

13 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ γνωστοποίησε ότι -όπως έχει ήδη ενημερώσει η “Ε” από την περασμένη Τετάρτη- μέσω της πρόσφατης προκήρυξης του ΑΣΕΠ, η δημοτική επιχείρηση θα προσλάβει συνολικά 13 μόνιμους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ αφορούν 2 θέσεις ΠΕ (1 πολιτικό μηχανικό και 1 χημικό μηχανικό), 8 θέσεις ΔΕ (1 γραμματέα, 1 βοηθό τεχνίτη υδραυλικό, 1 ηλεκτροσυγκολλητή, 1 τεχνίτη συντηρητή, 3 τεχνίτες υδραυλικούς και 1 χειριστή μηχανημάτων έργων) και 3 θέσεις ΥΕ (εργάτες).

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER