Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 09:59

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Μαραθόλακκα ζητούν οι μειοψηφίες

 

Αίτηση για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την εκρηκτική κατάσταση στη Μαραθόλακκα και την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέθεσαν χθες στον πρόεδρο του Σώματος Παν. Καρατζέα, 14 σύμβουλοι των μειοψηφιών.

Την αίτηση υπογράφουν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη Μαν. Μάκαρη), της “Λαϊκής Συσπείρωσης” (με επικεφαλής τον Δ. Οικονομάκο), της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών” (παράταξη Μιχ. Αντωνόπουλου) και οι ανεξάρτητοι Χαρ. Βγενής και Π. Αλούπης.

Η αίτηση στηρίζεται στο άρθρο 67, παράγραφος 2 του νόμου 3852 /2010, στο οποίο ορίζεται σαφώς ότι η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να γίνει όταν το ζητήσει το 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου.

Την άμεση και πολύπλευρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με έκτακτη σύγκλησή του, για πλήρη διαλεύκανση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, μετά την απόφαση κήρυξης του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είχε ζητήσει προχθές από το δήμαρχο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης. Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία συμβούλων της παράταξής του, είχε επικρίνει δριμύτατα το δήμαρχο ότι “ξεκάθαρα παραπλανούσε το Σώμα, την περασμένη Πέμπτη, καθώς απέκρυψε τα έγγραφα που είχε στείλει για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μας καθησύχαζε για την κατάσταση στη Μαραθόλακκα”.