Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 17:11

Επανάληψη εξαγγελιών στη συνάντηση Χαρίτση - Νίκα

Επανάληψη εξαγγελιών στη συνάντηση Χαρίτση - Νίκα

Πίστωση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στη συνάντησή του, χθες το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, τα 3 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προορίζονται για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα χωριά του Ταϋγέτου και στο Ελαιοχώριο, ικανοποιώντας έτσι -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης- ένα “εύλογο αίτημα” του Δήμου Καλαμάτας. Οσον αφορά το υπόλοιπο 1,2 εκατ. ευρώ, ο υπουργός εξήγησε ότι προορίζονται να χρηματοδοτήσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για την τριετία 2018 – 20, δηλαδή από 400.000 ευρώ τον κάθε χρόνο.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι πρόσφατα εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το προϋπολογισμού 1.858.140 ευρώ έργο για την τηλεμετρία στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, με επιλέξιμη δαπάνη 1.498.500 ευρώ. Ανάλογα έργα, συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, χρηματοδοτήθηκαν εξ άλλου και στους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος: “Οι χρηματοδοτήσεις αυτές είναι όσες μπορούν να γίνουν στον βαθμό του εφικτού και στο πλαίσιο της σημερινής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας βεβαίωσε ότι όσον αφορά το έργο στον Ταΰγετο, η δημοπράτησή του θα γίνει μέσα στον φετινό χρόνο, καθώς η σχετική μελέτη είναι έτοιμη από πλευράς δήμου. Συνεχίζοντας, εξέφρασε ευχαριστίες και απέδωσε εύσημα στον Αλ. Χαρίτση για την μέχρι τώρα προσφορά και το έργο του, τόσο ως προς τον Δήμο Καλαμάτας, όσο και ως προς τη Μεσσηνία γενικότερα. Ο δήμαρχος, τέλος, πρόσφερε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα του διευθυντή του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της “Φάρις” Παναγιώτη Λαμπρινίδη, που αναπαριστά λεπτομέρεια της σφραγίδας της Επαρχιακής Δημογεροντίας Καλαμάτας (1830), την οποία χρησιμοποιούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση επί Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Νωρίτερα, χθες το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε επισκέψεις σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχής της Καλαμάτας και της Μεσσήνης. Ειδικότερα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΑΓΡΟΒΙΜ, όπως επίσης και των εταιρειών Kalamata Papadimitriou και ΑΓΑΝ.

Β.Γ.Μ.