Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 23:17

Μελέτη για οριοθέτηση του ρέματος Καραμπογιά

Γράφτηκε από τον

 

Τη μελέτη για την οριοθέτηση του ρέματος Καραμπογιάς, στην περιοχή ΚΤΕΛ και Αγιάννας, με χρηματοδότηση 16.000 ευρώ, ανέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας.

Προγραμματίζει, ακόμα, στο επόμενο διάστημα να αναθέσει μελέτες για την οριοθέτηση στο Νέδοντα και στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, η οριοθέτηση στον Καραμπογιά αφορά το τμήμα που είναι ενταγμένο στο σχέδιο πόλης, όπου θα καταγραφεί - μετρηθεί η λεκάνη απορροής. Στόχος είναι η προστασία της ζώνης μέσα στο σχέδιο, όπου θα προσδιοριστεί ακριβώς το τμήμα (με βάση τη γραμμή οριοθέτησης) που δεν επιτρέπεται η δόμηση.

Οπως έχει προαναγγείλει ο δήμαρχος Π. Νίκας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το Νέδοντα η οριοθέτηση προβλέπεται από τη γέφυρα στον κόμβο του “Μορέα” στην Αρτέμιδος και πάνω, πιθανότατα έως το λατομείο του Μπάκα. Στο τμήμα αυτό η κοίτη του Νέδοντα έχει περιοριστεί και έχουν εγκατασταθεί τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ, ενώ στην αρχή του προβλέπεται να δημιουργηθεί το Ανοιχτό Θέατρο της πόλης.

Γ.Σ.