Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 09:37

Μεσσηνία: Προσωρινή διαταγή παραμονής για 44 συμβασιούχους στην Καθαριότητα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 24 Απριλίου συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που αιτούνται 44 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, 25 του Δήμου Καλαμάτας και 19 του Δήμου Μεσσήνης, οι οποίοι με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες το Πρωτοδικείο επιστρέφουν από σήμερα στη δουλειά τους.

Σε αυτή θα παραμείνουν, κανονικά αμειβόμενοι, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, η οποία -όπως αναφέρεται και πιο πάνω- θα γίνει στις 24 του μήνα. Η αντίστοιχη αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν χθες οι 3 συμβασιούχοι από τον Δήμο Οιχαλίας, μέσω του δικηγόρου τους Τάσου Ορφανού, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα.

Οπως είναι γνωστό, οι 44 συμβασιούχοι στην Καθαριότητα των δύο δήμων -όπως και οι άλλοι 3 από τον Δήμο Οιχαλίας-, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους. Ως επιχείρημα επικαλούνται ότι οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των εν λόγω δήμων είναι ελάχιστοι και δεν επαρκούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων, γεγονός που θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Ζητούν, ειδικότερα, να προσληφθούν ως αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, όπου τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά -κατά περίπτωση- το 2015 με 8μηνες συμβάσεις, οι οποίες στη συνέχεια ανανεώθηκαν.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ysHIE7mSJNQ}

Οπως είπε χθες στην “Ε” ο δικηγόρος Αγγελος Βλαχονικολός, που εκπροσωπεί -μαζί με τον συνάδελφό του Λεωνίδα Πετρακόπουλο- τους 19 συμβασιούχους του Δήμου Μεσσήνης, οι εκπρόσωποι του τελευταίου και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, αλλά και ο προϊστάμενος Διοικητικού Στράτης Χρυσαφίδης, συνομολόγησαν χθες στο δικαστήριο ότι πράγματι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον Τομέα Καθαριότητας του δήμου, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παραμονή των 19. Σημείωσαν δε χαρακτηριστικά οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης ότι χθες βγήκαν για αποκομιδή μόλις 2 απορριμματοφόρα, αντί για 7 που κανονικά κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση.

Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, εξ άλλου, προέβη χθες στην έκδοση προσωρινής διαταγής και υπέρ των 25 συμβασιούχων εργαζομένων στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας. Αυτό σημαίνει, είπε στην “Ε” ο εκπρόσωπός τους Λ. Πετρακόπουλος, ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι από σήμερα επιστρέφουν στη δουλειά τους μέχρι και τις 24 Απριλίου, όταν και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.

Β.Γ.Μ.