Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 17:28

Ενημέρωση Ντίντα για τις πολεοδομικές μελέτες Βέργας, Ασπροχώματος και Μικρής Μαντίνειας (βίντεο)

Ενημέρωση Ντίντα για τις πολεοδομικές μελέτες Βέργας, Ασπροχώματος και Μικρής Μαντίνειας (βίντεο)

Ενημέρωση και για τις πολεοδομικές μελέτες Βέργας, Ασπροχώματος και Μικρής Μαντίνειας, έκανε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα.

α) Για τη Βέργα είπε ότι η πολεοδομική μελέτη βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για έλεγχο και έγκριση. Προβλέπεται να διαβιβαστεί στο τοπικό ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) και στο υπουργείο Περιβάλλοντος για έλεγχο, σύνταξη Π.Δ. και δημοσίευση στο ΦΕΚ. Οταν η μελέτη διαβιβαστεί στο υπουργείο, θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Καλαμάτας η πράξη εφαρμογής.

β) Για το Ασπρόχωμα ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή στο μελετητή και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην Καλαμάτα για την υπογραφή σύμβασης με το δήμο, για την ανασύνταξη της μελέτης. Η πράξη εφαρμογής θα γίνει με το νόμο 4315 και με αυτόν θα υπολογιστεί η εισφορά σε γη και σε χρήμα.

γ) Για τη Μικρή Μαντίνεια ενημέρωσε ότι τέλη Απριλίου η πολεοδομική μελέτη θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ενεργοποιηθεί και πάλι. Προβλέπεται να γίνει ανάθεση της ανασύνταξης, τροποποίησης της μελέτης, με βάση τις μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας και οριοθέτησης ρεμάτων που έχουν εγκριθεί.