Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 18:40

Ο ΦΟΔΣΑ στηρίζει τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Ο ΦΟΔΣΑ στηρίζει τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Αποφάσεις στήριξης για τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πήρε το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ενόψει της υπογραφής της ΣΔΙΤ μεθαύριο 14 Ιουνίου (ή την επόμενη μέρα), εγκρίθηκε η σύναψη απευθείας σύμβασης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ, της εταιρείας “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Μονοπρόσωπη Α.Ε.” και της ΑΛΦΑ Τράπεζας AE, ως εκπροσώπου των κύριων χρηματοδοτών για την υλοποίηση του έργου.

Ακόμα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας συμφωνήθηκε η χωροθέτηση των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), καθώς προβλέπεται η δημιουργία 7 ΣΜΑ σε όλη την Περιφέρεια.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι ο ΣΜΑ της Μεσσηνίας πρέπει να γίνει μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών. Και διευκρίνισε πως πρέπει να είναι σε κλειστό χώρο, λόγω του αεροδρομίου. Επεσήμανε, δε, ότι το κόστος θα βαρύνει εξίσου όλους τους δήμους του νομού, ανεξάρτητα από την απόσταση, καθώς θα πληρώνουν όλοι το ίδιο ανά τόνο.

Ακόμα, ο δήμαρχος εξέφρασε και πάλι τη συμφωνία του στη ΣΔΙΤ, λέγοντας πως έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια για την υπογραφή της και ανέφερε πως “δεν υπάρχει κανένα άλλο σχέδιο, δεν έχει προταθεί τίποτα άλλο από κανέναν. Κραυγές από δω και από κει”.

Τέλος, έκανε λόγο για το πολιτικό παράδοξο η κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει με τη ΣΔΙΤ και να αντιδρούν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER