Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 19:19

Με ψήφους της αντιπολίτευσης η επιλογή τράπεζας στο Δήμο Τριφυλίας

Με ψήφους της αντιπολίτευσης η επιλογή τράπεζας στο Δήμο Τριφυλίας

Οι πλάτες της αντιπολίτευσης χρειάστηκαν για την πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να περάσει την απόφαση της επιλογής τράπεζας με την οποία θα συνεργαστεί ο δήμος για τα επόμενα χρόνια.

Και αυτό γιατί στην πλευρά της πλειοψηφίας παρουσιάστηκε σοβαρό ρήγμα, μιας και οι δημοτικοί της σύμβουλοι από τη Δ.Ε. Φιλιατρών διαφώνησαν με την επιλογή της τράπεζας που πρότεινε η επιτροπή αξιολόγησης, της Eurobank, τονίζοντας ότι δεν διαθέτει υποκατάστημα στα Φιλιατρά, πράγμα αρνητικό για τους πολίτες. Παράλληλα σημείωσαν ότι το γεγονός πως μέχρι τώρα υπήρχε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς συνέβαλε ώστε να διατηρεί το υποκατάστημά της και στα Φιλιατρά.

Πάντως η επιτροπή αξιολόγησης με κριτήριο το υψηλότερο επιτόκιο 1,99% που δόθηκε καθώς και άλλες συμπληρωματικές παροχές, πρότεινε τη συγκεκριμένη τράπεζα. Αυτό υποστήριξε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημειώνοντας ότι η επιτροπή έχει αξιολογήσει όλες τις παροχές και κατέληξε σε αυτή την πρόταση.

Από εκεί και πέρα έντονη αντίδραση υπήρξε κυρίως από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Παπαθεοδοσίου, που από χθες ανέλαβε και αντιδήμαρχος για τη Δ.Ε. Φιλιατρών, όσο και από τους Αναστάσιο Πούλο και Δημήτρη Σαρματζή. Από την αντιπολίτευση μόνο η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή διαφώνησε, τονίζοντας ότι έχει ψηφιστεί νόμος οι δήμοι να έχουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και με δεδομένο ότι απουσίαζαν αρκετοί σύμβουλοι, η απόφαση πέρασε με 9 υπέρ, μεταξύ των οποίων των δύο επικεφαλής συνδυασμών της αντιπολίτευσης Ευστάθιου Ανδρινόπουλου και Σαράντου Κουκούμη αλλά και του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Μπακούρου. Κατά ψήφισαν 4 σύμβουλοι, από τους οποίους δύο από την πλειοψηφία (Παπαθεοδοσίου - Πούλος) και από την αντιπολίτευση η Ιωάννα Μαραβελή και ο Δημήτρης Κουτσούλης. Λευκό από την πλειοψηφία ψήφισε ο Δημήτρης Σαρματζής και από την αντιπολίτευση ο Αλέκος Κουτρουμπής.

 

Κ.Μπ.