Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 21:40

Υψηλοί τόνοι και υπονοούμενα για Κόλλια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Κόντρες δημιουργήθηκαν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι οποίες δεν έμειναν μόνο μεταξύ αντιπολίτευσης – συμπολίτευσης αλλά επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό της πλειοψηφίας με αποδέκτη τον ίδιο το δήμαρχο Κώστα Κόλλια.
Σε μια γενικά ήρεμη συνεδρίαση τα αίματα άναψαν στην συζήτηση του θέματος ελέγχου ενστάσεων λογαριασμών ύδρευσης – νεκροταφείων 9 δημοτικών διαμερισμάτων του τέως Δήμου Αυλώνος με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Γιάννη Φιλντίση. 
Λαμβάνοντας το λόγο από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Γαλάνης μίλησε για απαράδεκτη πρακτική που ακολουθείται στο θέμα αυτό, ότι έχει γίνει με παρεΐστικο τρόπο, με κοψίματα και ραψίματα με σκοπό την ψηφοθηρία. Πρότεινε μάλιστα την σύσταση μιας επιτροπής που θα ελέγξει όλες αυτές τις περιπτώσεις.
Ο κ. Φιλντίσης απάντησε πως ήδη υπάρχει η εισήγηση της υπηρεσίας του δήμου και δεν δέχεται να του λένε ότι λειτουργεί με τέτοιους τρόπους, ενώ η αναφορά του δημάρχου ότι ίσως θα πρέπει να αναβληθεί το θέμα, προκάλεσε την έκρηξή του και είπε ότι είναι μομφή για αυτόν, αφού είναι σαν να δέχονται ότι έχουν γίνει παρεΐστικα όπως είπε ο κ. Γαλάνης. Τελικά με τις τοποθετήσεις και των άλλων συμβούλων τα πνεύματα ηρέμησαν.
Εντονη αντίδραση όμως είχε προηγηθεί και από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιάννη Βασιλόπουλο προς το δήμαρχο, ο οποίος τόνισε πως ο ίδιος δεν ξέρει σε ποιον να απευθυνθεί για τα προβλήματα στην Ενότητα της Τριπύλας. «Διαμαρτύρομαι εντόνως. Θεωρώ ότι ο δήμος δεν έχει βρει βηματισμό. Το γεγονός ότι δήμαρχος Τριφυλίας σε δημοσκόπηση τηλεοπτικού σταθμού έχει την πιο αρνητική θέση είναι αρνητικό για όλους».