Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 21:25

Συνέχιση κινητοποιήσεων για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή Δ. Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε χθες η διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που καταργεί το νομικό πρόσωπο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και το συγχωνεύει με αυτό του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οπως φάνηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής χθες το μεσημέρι οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προς τους βουλευτές της Μεσσηνίας ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν ικανοποίησαν γιατί, όπως ειπώθηκε, κάτι τέτοιο δεν πέρασε και στη σχετική διατύπωση του άρθρου 2 του νομοσχεδίου το οποίο πάει προς ψήφιση.
Επίσης, όπως λένε και οι πληροφορίες, στην χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους διοικητές τον νοσοκομείων επισημάνθηκε ότι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι απόρροια του μνημονίου και θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη.
Χθες από την Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στο νοσοκομείο με κάλεσμα συμμετοχής προς όλο το λαό της Τριφυλίας και αποστολή και νέου ψηφίσματος προς την κυβέρνηση και τους πολιτικούς. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αυτά που θα αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Τριφυλίας. Στη συνέχεια είχε επικοινωνία και με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Μπαρτζόπουλο που και αυτός μετέφερε στο δήμαρχο τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που έχει δώσει και στους Μεσσήνιους βουλευτές, ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο.
Συνοψίζοντας τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη της επιτροπής όπου συμμετείχαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Σαράντος Κουκούμης, ο κ. Κόλλιας μας είπε: «Εκτιμήσαμε ότι οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προς τους βουλευτές της Μεσσηνίας θα πρέπει να έχουν αντιστοίχιση με τις συγκεκριμένες διατάξεις του άρθρου 2 του νομοσχεδίου, κάτι που από την γραμματική διατύπωση δεν προκύπτει. Γι' αυτό το σχετικό αίτημα ως συμπλήρωμα του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου που ήδη έχει εκδοθεί υποβλήθηκε εκ νέου στον υπουργό Υγείας και τα πολιτικά κόμματα. Αποφασίσαμε πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την Τρίτη στις 12 η ώρα μπροστά από το χώρο του νοσοκομείου, όλων των πολιτών της Τριφυλίας. Σχετικό κάλεσμα απευθύνεται ήδη στους πολίτες της Τριφυλίας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή».