Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 17:20

Απάντηση για τις κρατικές γεωτρήσεις της περιοχής Φιλιατρών

Απάντηση για τις κρατικές γεωτρήσεις της περιοχής Φιλιατρών

Απάντηση στη διαμαρτυρία των παραγωγών από τα Φιλιατρά που αρδεύουν τις καλλιέργειές τους από τις κρατικές γεωτρήσεις, δίνει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών - Εξοχικού, δημοσιεύοντας παράλληλα και την ανακοίνωση που είχε σταλεί στις αρχές του χρόνου για την κατάσταση που επικρατούσε.

Στη χθεσινή της απάντηση προς τους παραγωγούς σημειώνει: «Αν και δεν θα έπρεπε να απαντήσουμε σε ανώνυμες καταγγελίες, ίσως και μη εξυπηρετούμενων παραγωγών, εμείς δημοσιεύουμε την επιστολή η οποία εστάλη σε όλους τους εξυπηρετούμενους παραγωγούς που τους καλούσαμε σε ενημερωτική σύσκεψη στις 12 Φεβρουαρίου 2018. Την δημοσιεύουμε αυτούσια για να την διαβάσουν και όσοι πιθανόν δεν κατάλαβαν το λόγο που πάρθηκαν οι αποφάσεις αυτές. Μία προσεκτική επανάληψη θα βοηθήσει όσους θεωρούν τη λειτουργία των κρατικών γεωτρήσεων δεδομένη, χωρίς να κάνουμε καμία προσπάθεια όλοι μαζί».

Όσον αφορά την επιστολή που είχε σταλεί τότε, σε αυτήν μεταξύ άλλων παρουσιάζεται η κατάσταση, με τον κίνδυνο να σταματήσουν να λειτουργούν οι κρατικές γεωτρήσεις λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τονίζεται ακόμη ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και ξεπερνά τις δυνατότητές τους για αυτό και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα. Ετσι προτείνονται μια σειρά από μέτρα, όπως η εφάπαξ καταβολή 200 ευρώ, η οποία θα συμψηφιστεί από την κατανάλωση νερού, ο διπλασιασμός του ποσού καταβολής αίτησης για άρδευση από τα 10 στα 20 ευρώ, η αύξηση του ποσού κατά 3 ευρώ την ώρα για την κατανάλωση και αφού δημιουργηθεί το απαραίτητο αποθεματικό να επανεξεταστεί και να δηλώνονται όλες οι εκτάσεις που ποτίζονται. Στην ίδια ανακοίνωση τότε σημειωνόταν η μικρή ανταπόκριση στο κάλεσμα που είχαν κάνει για συνέλευση, αλλά υπήρχε και η ενημέρωση πως όποιος δεν εξοφλήσει τα χρωστούμενα δεν θα ξαναπάρει νερό για τη νέα χρονιά.

 

Κ.Μπ.