Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 17:36

Διανοίξεις δρόμων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Διανοίξεις δρόμων στην Καλαμάτα

Εργο διανοίξεων και κατασκευών οδών στην πόλη της Καλαμάτας, σε περιοχές επεκτάσεων του σχεδίου πόλης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, προγραμματίζει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε η μελέτη που αφορά το συγκεκριμένο έργο.

O σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς που ψήφισε λευκό, ζήτησε να υπάρχει μια αναλυτική εικόνα για τις διανοίξεις δρόμων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, για να διαπιστωθεί και η προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή.

Η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρώτη εργολαβία διανοίξεων κι εξήγησε πως δίνεται προτεραιότητα σε δρόμους που εκκρεμούν για χρόνια και έχουν μεγαλύτερη κυκλοφοριακή σημασία.

Το έργο για το οποίο εγκρίθηκε η μελέτη, περιλαμβάνει: Την ολοκλήρωση της διάνοιξης και πλήρη κατασκευή της οδού Αρσινόης, μεταξύ Σπάρτης και περιφερειακού αυτοκινητόδρομου. Την κατασκευή των ήδη διανοιγμένων τμημάτων οδών μεταξύ Λακωνικής και περιφερειακού στα Γιαννιτσάνικα. Τη διαπλάτυνση της οδού Χρυσανθέμων, απέναντι από το Lidl της Νέας Εισόδου, ώστε να αποκτήσει το πλήρες πλάτος της. Τμήμα της οδού Γαίας και άλλα τμήματα δρόμων στην Ανατολική Συνοικία. Την κατασκευή της οδού Λήμνου, βόρεια του Lidl της Νέας Εισόδου.

Η υλοποίηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ του δήμου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER