Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 17:46

Σύσκεψη στην ΚΕΔΕ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στην ΚΕΔΕ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Σύσκεψη της  Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της ΚΕΔΕ, υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Κοτρώνη Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Μαρτίου και με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ Νίκα Παναγιώτη, Δημάρχου Καλαμάτας.

Αντικείμενο της σύσκεψης η  διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολική διαχείριση.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ παρουσίασε στην Επιτροπή τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, το υψηλό κόστος που απαιτείται για  τη μεταφορά των απορριμμάτων που έχει αποστραγγίσει τους δήμους που κάνουν τη μεταφορά, καθώς και το περιβαλλοντικό κόστος.

Ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής για τα πρόστιμα που επιβάλλει η Περιφέρεια στους δήμους που απορρίπτουν τα σκουπίδια σε χωματερές ή ΧΑΔΑ αν και η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη, για αυτή τουλάχιστον τη φάση για τη διαχείριση των απορριμμάτων .

Τόνισε δε ότι οι δήμοι δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα διότι το θέμα πέραν από την οικονομική έχει και ηθική διάσταση.

Τελικά αποφασίστηκε ότι το θέμα  θα απασχολήσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του, όπου θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία των Δημάρχων από την Πελοπόννησο.

Επίσης η ΚΕΔΕ θα συντονίσει τη διαδικασία για να υπάρξει σύσκεψη άμεσα μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργών (Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής) της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ και της Περιφέρειας για να δοθεί άμεσα λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.


NEWSLETTER