Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 11:09

Καλαμάτα: Επαφές Τζαμουράνη για συγκρότηση συνδυασμού

Καλαμάτα: Επαφές Τζαμουράνη για συγκρότηση συνδυασμού

 

Ζεστή φέρεται να παραμένει η περίπτωση της υποψηφιότητας του Βασίλη Τζαμουράνη για το Δήμο Καλαμάτας: Ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και γενικός διευθυντής του δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρίσκεται σε επαφές και συζητήσεις με πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και διάθεση συμμετοχής σε μια καινούργια προσπάθεια.

Τα πρόσωπα αυτά φαίνεται να τον ενθαρρύνουν και να τον παροτρύνουν, καθώς εκτιμούν ότι σε μια νέα, μεταβατική περίοδο για το δήμο μετά την αποχώρηση Νίκα, ο Βασ. Τζαμουράνης έχει πολύ καλή γνώση της λειτουργίας του δήμου και διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, αφού έχει συνεργαστεί με αρκετούς δημάρχους ως υπηρεσιακό στέλεχος πρώτης γραμμής από τη δημαρχοντία Μπένου.

Η κομματική στήριξη δεν φέρεται να αποτελεί αυτοσκοπό για την προσπάθεια που γίνεται, αλλά με καλό μάτι βλέπει την υποψηφιότητα Τζαμουράνη ένα μέρος του Κινήματος Αλλαγής, και κυρίως οι προερχόμενοι από την ομάδα Μπένου που διοίκησαν για χρόνια το δήμο. Την προσπάθεια για την κίνηση αυτή την παρακολουθούν και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο διεύρυνσης και συνεργασιών, ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή προσώπων από την Κεντροδεξιά.

Για την ώρα ο Βασ. Τζαμουράνης έχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας, αλλά το εμπόδιο αναμένεται να αρθεί με τροπολογία του νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε 10 μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2019 και προβλέπει 12μηνο για το ασυμβίβαστο.

Γ.Σ.