Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 19:41

Ξεκίνησαν τα έργα ασφαλτόστρωσης στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Ο Αντιδήμαρχος Ζαφείρης Μπισιούλης , υπεύθυνος για τη συντήρηση των δρόμων του Δήμου Τρίπολης αναφορικά με το θέμα των λακκουβών δηλώνει:

« Ξεκίνησε η  αποκατάσταση των λακκουβών πριν από δέκα ημέρες από τον περιφερειακό στο σημείο της Ελληνικής Αστυνομίας , στο δρόμο του Βασιλόπουλου  , στον οδό Πελάγους μέχρι τη διασταύρωση με τον Εθνικό δρόμο Τριπόλεως – Αθηνών. Λόγω κακοκαιρίας η επούλωση των λακκουβών σταμάτησε για ένα διάστημα και ξεκίνησε πάλι την Πέμπτη 15 Μαρτίου από τους δρόμους Πελάγους – Αγίου Βασιλείου και Πελάγους – Παρορίου.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου ξεκινάει η επούλωση των λακκουβών στο εσωτερικό της πόλης της Τρίπολης ενώ έχουν δοθεί στον εργολάβο 35 περίπου δρόμοι για να συνεχιστεί η δράση σε πρώτη φάση . Βεβαίως και οι ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλους τους δρόμους της πόλης.

 

Αν και το θέμα  έρχεται από παλιά  η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επούλωση τους , γνωρίζει το πρόβλημα το οποίο και επιδεινώθηκε λόγω των πολλών βροχοπτώσεων και των άσχημων καιρικών συνθηκών. Τούτο σημαίνει ότι τώρα που διανύουμε την περίοδο της Άνοιξης και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει θα ενταθούν οι προσπάθειες για βελτίωση του οδικού δικτύου όσον αφορά τις λακκούβες και θα γίνεται τμηματικά ασφαλτόστρωση στους δρόμους της πόλης.

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα των λακκουβών είναι πολύ μεγάλο, γνωρίζουμε  τις αντιδράσεις των πολιτών που δηλώνουν αγανακτισμένοι . Όμως η δημοτική αρχή  δεν αδιαφορεί σε καμία περίπτωση ,αλλά κατά την περίοδο του χειμώνα δεν ήταν δυνατή η επούλωση τους για τους παρακάτω λόγους :

Για να γίνει  επούλωση των λακκουβών πρέπει πρωτίστως να έχει καλοκαιρία και αυτή να διαρκεί καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στην πίσσα να στεγνώσει. Άρα δεν λύνετε και το πρόβλημα. Από την άλλη για όσους ίσως  αναρωτιούνται γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε  ψυχρή άσφαλτος κατά την περίοδο του χειμώνα ενημερώνω ότι  το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο . Με την ψυχρή άσφαλτο δίνεται μόνο μια προσωρινή λύση ,λίγων ημερών , στο πρόβλημα  και μάλιστα με πολύ υψηλό κόστος »

Τέλος  χαρακτηριστικά δηλώνει : « Κατεύθυνση της  Δημοτικής Αρχής  είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη , αυτό προσπαθεί αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις  εξωγενείς παράγοντες δεν βοηθούν στην άμεση και γρήγορη πραγματοποίηση των στόχων της .»

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φαίη Πετράκη

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER