Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 20:56

Αλλαγή θεσμικού πλαισίου για τον δάκο ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Αλλαγή θεσμικού πλαισίου για τον δάκο ζητεί ο Νίκας

Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τη δακοκτονία, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, λειτουργώντας περισσότερο ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής του ελαιοκάρπου και τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως από τον δάκο, παρατήρησε πως “εκείνο που πρέπει να δούμε είναι η δακοκτονία”, επισημαίνοντας τις ευθύνες του κράτους, καθώς αυτή η διαδικασία “δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά”.

Ο κ. Νίκας πρότεινε να γίνεται διαγωνισμός κάθε 3 χρόνια, “ώστε να υπάρχει ο χρόνος εκείνος, προκειμένου ο προγραμματισμός να είναι καλύτερος” και σημείωσε: “Πρέπει εγκαίρως να αρχίζει η σχετική διαδικασία, όπως επιτάσσει η επιστήμη. Το μήνα και την ημέρα που πρέπει τα συνεργεία να βγαίνουν έξω. Πρέπει τα τρακτέρ των εργολάβων να εφοδιαστούν με GPS. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, ώστε ο γεωπόνος στο γραφείο να βλέπει πού πορεύεται το συγκεκριμένο μηχάνημα και πού ραντίζει, να μετράει ακόμα και τα δέντρα που ράντισε ή που δεν ράντισε, ενώ πρέπει να υπάρχει επίβλεψη των γεωπόνων και στα χωράφια”.


NEWSLETTER