Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 20:27

Νίκας κατά λαϊκιστών για το Μέγαρο Χορού (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Νίκας κατά λαϊκιστών για το Μέγαρο Χορού (βίντεο)

“Τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού θα είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο” τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε διάφορους λαϊκιστές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο κ. Νίκας έδωσε απάντηση στους συμβούλους των μειοψηφιών Μανώλη Μάκαρη και Μιχάλη Αντωνόπουλο, και ενημέρωσε ότι τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού που θα είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο, θα γίνουν ανήμερα της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Παρατήρησε πως το έργο του Μεγάρου πληρώθηκε κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ενωση και δευτερευόντως από τον κρατικό προϋπολογισμό, κι έκανε λόγο για ένα πολιτιστικό έργο που αναφέρεται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ενημέρωσε πως προχωράει η διαδικασία της προκήρυξης για τον ορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή και επεσήμανε ότι για πρώτη φορά έρχεται στη Καλαμάτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα δώσει συναυλία τη γιορτή της Υπαπαντής, τη μέρα των εγκαινίων, στις 8 το βράδυ.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι στο χώρο μπορούν να μπουν 650 άτομα και πως προκρίθηκε η διαδικασία του εισιτηρίου, “για να μειωθεί ο προϋπολογισμός -και αυτό γιατί η Κρατική Ορχήστρα δεν έρχεται δωρεάν- και για να είναι πιο καθαρή η διαδικασία, όσον αφορά τους εισερχομένους στο χώρο”.

Παρατήρησε ότι γενικά όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα -εκτός αν αφορούν σε γονείς-, “θα έχουν ένα πολύ μικρό αντίτιμο, για να αξιολογείται και η προσπάθεια και να βοηθάει και το πολιτιστικό σχήμα, γιατί τα χρήματα γυρίζουν στο σχήμα”.

Κλείνοντας, εκτίμησε πως “όταν όλα είναι ανοιχτά, δωρεάν και με κέτερινγκ και με φαγητό, δεν μπορείς να αξιολογήσεις την αξία μιας καλλιτεχνικής πολιτιστικής εκδήλωσης και το ενδιαφέρον του κόσμου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER